Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Hala ustoupí ve Žďáře budoucímu propojení Jihlavské a Brněnské ulice

/
/
/
539 Zobrazení



Ve čtvrtek 3. února předalo Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) staveniště k přípravě propojky Jihlavské a Brněnské ulice ve Žďáře nad Sázavou na silnici I/37. Na základě rozhodnutí o odstranění stavby začne v pondělí 7. února demolice haly s bývalou prodejnou koberců v Jihlavské ulici na pozemcích pozemkové parcely parcelní číslo 6468 a 6469/1, objekt o zastavěné ploše cca 1 310,6 m² stojí v trase budoucí propojky, a proto je nutné ho odstranit.

Samotné práce na odstranění objektu začnou vyklízením budovy a demontáží oken, dveří, případně dalšího zařízení. Následovat bude rozebrání střechy a až poté se ručně rozebere opláštění budovy z azbestu. V druhém březnovém týdnu přijde na řadu samotná demolice zbytku konstrukce. Průběžně bude probíhat třídění odpadového materiálu a jeho nakládání a odvoz z dotčených pozemků. Terénní úpravy v podobě odstranění základových konstrukcí a jímek celou akci zakončí v polovině března 2022, kdy by mělo ŘSD převzít staveniště od zhotovitele Envipoint, s. r. o., zpět. Náklady na odstranění stavby činí 1,884 milionu korun bez DPH.

V rámci přípravy stavby samotné je ŘSD před podáním žádosti o vydání stavebního povolení a zahájí přípravu zadávací dokumentace stavby jako podklad pro zahájení veřejného výběrového řízení na zhotovitele. S ohledem na předpokládaný časový průběh předrealizační fáze přípravy by stavba mohla začít ve třetím čtvrtletí tohoto roku.

  • Facebook
  • Twitter