Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

František Kanta a David Štěpánek hrají opět spolu

/
/
/
2476 Zobrazení



Když v roce 1986 získali František Kanta a David Štěpánek na juniorském mistrovství Evropy ve stolním tenisu zlato ve čtyřhře kadetů, redaktor Deníku Sport Stanislav Sigmund je překřtil na Davida a Goliáše. To kvůli jejich rozdílným postavám. František Kanta tehdy o hlavu převyšoval svého deblového partnera Davida Štěpánka…

Po dvaatřiceti letech od památného juniorského šampionátu v belgickém Louvain la Neuve se kadetští mistři Evropy v deblu opět potkali. Nejprve jako trenéři mládeže. David Štěpánek totiž v prosinci loňského roku totiž posílil tým profesionálních trenérů v Akademii stolního tenisu HB Ostrov Havlíčkův Brod, kde od začátku působí jeho zlatý deblový parťák František Kanta.

David s Goliášem jsou tak znovu spolu, i když teď mají František Kanta a David Štěpánek jiný úkol: v barvách HB Ostrov Havlíčkův Brod společně vychovávat mladé naděje českého stolního tenisu.

Nezůstalo ale jen u toho. Od nové sezony kadetští mistři Evropy ve čtyřhře z roku 1986 hrají dlouhodobou soutěž ver stejném klubu. David Štěpánek totiž na jaře ukončil své působení v německém oberligovém klubu SV Union Velbert II a teď obléká, stejně jako František Kanta dres druholigového nováčka HB Ostrov Havlíčkův Brod.

A mužstvo HB Ostrov Havlíčkův Brod vykročilo do druholigové soutěže suverénně

Ve druholigové premiéře byli havlíčkobrodští stolní tenisté stoprocentní. V domácí hale si poradili s jihomoravskými protivníky Stavoimpexem Hodonín 10:2 a KST Zlín 10:3. František Kanta a David Štěpánek tak se svými mladými spoluhráči Danielem Bártou a teprve šestnáctiletým Šimonem Jadrným vykročili do nové sezony v barvách HB Ostrov Havlíčkův Brod úspěšně!

Výsledky stolních tenistů HB Ostrov Havlíčkův Brod:

II. liga – skupina B

HB Ostrov Havlíčkův Brod “A“ – Stavoimpex Hodonín 10:2

Body HB Ostrov: František KANTA 3,5; Daniel BÁRTA a Šimon JADRNÝ po 2,5; David ŠTĚPÁNEK 1,5 bodu.

HB Ostrov Havlíčkův Brod “A“ – KST Zlín 10:3

Body HB Ostrov: František KANTA 3,5; David ŠTĚPÁNEK 2,5; Daniel BÁRTA 2,5 a Šimon JADRNÝ 1,5 bodu.

KP III. třídy

HB Ostrov Havlíčkův Brod “B“ – TJ Sklo Bohemia Světlá nad Sázavou “B“ 10:3.

Body HB Ostrov: Jakub HITZGER 3,5; Martin JONÁŠ 3; Matyáš JINEK 2,5 a Pavel HITZGER 1 bod.

HB Ostrov Havlíčkův Brod “B“ – TJ Sokol Černovice “A“ 10:2

Body HB Ostrov: Jakub HITZGER 3,5; Filip HEJKAL a Tomáš KOUDELKA po 2,5; Pavel HITZGER 1; Matyáš JINEK 0,5 bodu.

V B družstvu se rozehrává nadějné havlíčkobrodské mládí – na snímku Matyáš Jinek a Jakub Hitzger
  • Facebook
  • Twitter