Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Fotografové z Vysočiny představují čarovné srdce Žďárských vrchů

/
/
/
772 Zobrazení



Žďárské vrchy se dají bez nadsázky považovat za jednu z posledních nedotčených oáz klidné a čisté přírody v srdci Česka. Jsou lákavým cílem všech turistů, ale i nadšených amatérských a profesionálních místních fotografů. A právě jejich snímky kouzelných pohledů na známá místa i neznámá zákoutí představí kniha Čarovné Žďárské vrchy.

„Nejkrásnější fotografie každého regionu vyhotoví vždy jen lokální fotografové. Oni vědí, kdy které místo vypadá nejlépe, kdy se tam vyplatí jít v zimě a kdy na jaře, zda je hezčí ráno nebo ve večerní zlatou hodinku. Tito místní umělci jsou však často neznámí a nemají mnoho možností svoje fotografie vydávat knižně. A právě pro ně jsme vytvořili edici Čarovné Česko a v ní mohou prezentovat svá díla a zároveň ukázat, jak čarovný může být jejich vlastní region,“ říká známý fotograf Milan Paprčka.

Žďárské vrchy, to jsou především skalní útvary, které mnohdy vykukují nad okolní lesy a je z nich nádherný rozhled. Sedmnáct nejvyšších vrcholů přesahuje výšku 800 metrů nad mořem. Jsou zde hluboká rozevřená údolí, husté lesy, spousta rybníků a také prameniště řek Sázavy a Svratky.

„Celé Žďárské vrchy jsou protkané hustou sítí cyklostezek a turistických tras, které jsou přívětivé i k výletům s dětmi. A zima? Ta je tady opravdu čarovná. Množství hotelů a penzionů nabízí skvělý odpočinek v srdci České republiky,“ přibližuje oblast Petr Hájek z CBS Nakladatelství, který v regionu získává informace pro vznikající knihu.
Čtenáři si budou moci na zhruba stovce snímků prohlédnout krásy Žďárských vrchů tak, jak je vnímají místní fotografové. Právě ti nejlépe vědí, v jaký čas a ze kterého místa vyfotit Žákovu horu nebo Čtyři palice, aby na fotkách byla ta správná mystická atmosféra.

„Čarovné knihy zaujmou na první pohled, protože ukazují nádhernou hru světla, přírodních úkazů a stavebních krás. Jedná se o jedinečné záběry amatérských fotografů, kteří mnohdy hodiny čekají v přírodě na vhodný okamžik, který potom můžeme v podobě fotografií v knize obdivovat,“ doplňuje Petr Hájek.
Kniha originálních snímků Čarovné Žďárské vrchy vyjde v létě tohoto roku.

  • Facebook
  • Twitter