Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Florbalisté ZŠ Štáflova Havlíčkův Brod třetí na republikovém šampionátu

/
/
/
1618 Zobrazení



Mladí florbalisté ZŠ Štáflova vybojovali na Mistrovství republiky základních škol v Otrokovicích v konkurenci více než 1500 škol z celé republiky bronzové medaile.

Dlouhá cesta na finálový turnaj vedla přes výhry v okrskovém kole, okresním kole, krajském finále a kvalifikaci.
„Úspěch je to o to cennější, protože postup do finále si zajistilo pouze šest škol z půldruhého tisíce a jednou z nich byla i naše škola. Tento téměř neuvěřitelný výkon se nám povedl po druhé v posledních čtyřech letech,“ popsal výkon trenér Dušan Šnelly.
Finálový turnaj se konal v Městské sportovní hale v Otrokovicích i za účasti kamer České televize. Hráči ZŠ Štáflova byli nalosováni do skupiny A společně s domácími Otrokovicemi a obhájci titulu Uherským Brodem, který vyhrál poslední čtyři ročníky.

„Vzhledem k tomu, že Otrokovice v úvodním zápase vysoko podlehly Uherskému Brodu, bylo jasné, že úvodní zápas s domácím týmem bude i zápasem o postup do semifinále. Naši hráči v zápase jasně dominovali a zvítězili 8:2. V druhém večerním utkání se střetli s favorizovaným Uherským Brodem, a byť konečný výsledek vypadá jednoznačně, byl to pro soupeře jediný zápas, ve kterém jim někdo konkuroval. Úvodní třetinu vyhrál Uherský Brod brankou dvě sekundy před koncem 3:2, v polovině zápasu jsme po třetí vyrovnali a to ještě promarnili řadu vyložených šancí. Po dvou třetinách jsme prohrávali přijatelných 3:5 a teprve v závěru zápasu odskočil budoucí vítěz na 3:8, když se projevilo, že hraje na tři útoky, zatímco my jsme odehráli zápas téměř bez střídání,“ dodal Dušan Šnelly.
V pátek ráno nastoupili florbalisté Havlíčkova Brodu k semifinálovému zápasu s Benešovem. „Po vyrovnané první třetině 1:1, získal Benešov v druhé náskok 1:4. V poslední minutě druhé třetiny ale snížili Tomáš Krejčí a Filip Dymák na 3:4 a šance na finále stále žila. Bohužel i přes obrovské šance v poslední třetině nakonec náhodné nahození soupeře od půlky hřiště rozhodlo o tom, že nás čekal zápas o bronz,“ doplnil havlíčkobrodský trenér.
Soupeřem v boji o medaile byla ZŠ Podbořany. „Tentokrát se dařilo proměňovat šance hned od začátku zápasu. Už v osmé sekundě skóroval Filip Dymák a po 70 sekundách zvýšil Michal Beneš na 2:0. Do konce první třetiny zkompletoval Filip Dymák hattrick a navýšil náskok na 4:0. Do konce zápasu se prosadili ještě David a Tomáš Krejčí a po výsledku 6:1 jsme vybojovali svůj historicky nejlepší sportovní výsledek, který převyšuje i několik titulů v softballu, které škola také vlastní,“ uzavřel Dušan Šnelly.

Vítězná sestava ZŠ Štáflova Havlíčkův Brod
Dan Král, Adam Rauš, Filip Dymák, David Krejčí, Adam Jiráček, Michal Beneš, Tomáš Krejčí, Michal Janko, Matěj Kozlík.

  • Facebook
  • Twitter