Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

FKM Vysočina byl udělen statut Klubové akademie

/
/
/
1517 Zobrazení



Proces výchovy fotbalové mládeže na Vysočina se dočkal ocenění a šance na další rozvoj. Od 1. července získala statut Vrcholové sportovní centrum mládeže, zkráceně Klubová akademie a své fungování s podporou FAČR zahajuje pouze v deseti centrech po celém Česku.

Jde o líheň, která české reprezentaci vychovala Matěje Vydru, Theodora Gebre Selassieho, Stanislava Tecla, Jana Kopice, Jana Klimenta či Lukáše Masopusta. „Projekt fotbalových akademií byl spuštěn v roce 2015 zahájením činností Regionálních fotbalových akademií (RFA) pro hráče v kategoriích U14 a U16. V Kraji Vysočina našla RFA své působiště v Jihlavě, a to v logické symbióze s naším klubem. Jednalo se o obrovský úspěch projektu podporovaného Krajským fotbalovým svazem Vysočina, Krajem Vysočina a Statutárním městem Jihlava. Nesmírně mne těší, že tříletá poctivá a obětavá práce lidí v naší RFA vedla Fotbalovou asociaci ČR k tomu, že našemu klubu v rámci navazujícího projektu klubových akademií přidělila status Klubové akademie (KA). Ta pokrývá ostatní věkové kategorie napříč celým klubem s důrazem na navazující dorostenecké kategorie do 16, 17, 18 a 19 let,“ okomentoval přidělení KA ředitel klubu Jan Staněk.
Klubový šéf svá slova dále doplnil: „FKM Vysočina Jihlava se dostal do prestižní společnosti pouhých 10 českých klubů a měst, které se mohou tímto statusem pyšnit. Zisk akademie je velkým vyznamenáním pro náš klub a jsem přesvědčen, že je to zároveň obrovské vyznamenání a reklama také pro náš kraj a naše město. Přidělení akademie je pro náš klub obrovský závazek, protože budeme neustále sledováni celou republikou, zda jsme schopni si udržet vysokou úroveň práce s mládeží. Pevně věřím, že to bude závazek také pro Kraj Vysočina a Statutární města Jihlava v tom smyslu, že budou nadále podporovat naši mládež a naši akademii, neboť pro udržení vysoké úrovně práce s mládeží bude jejich materiální podpora nenahraditelná.“
Šéftrenérem klubové akademie se stal Roman Kučera, který má zkušenosti při vedení jihlavských dorosteneckých a juniorských týmů a v letech 2014-2016 působil na lavičce prvoligového FC Vysočina. Právě on byl pověřen sestavením realizačního týmu a trenérským vedením jihlavské klubové akademie: „Získali jsme jedinečnou možnost zajistit pro tréninkový proces FKM Vysočina Jihlava výrazně větší počet profesionálů, než tomu bylo doposud. Například v dorostenecké kategorii budeme disponovat třemi profesionálními trenéry jednotlivých týmů a dále pak trenérem brankářů, kondičním trenérem a fyzioterapeutem na plný úvazek. Vedle vlastní tréninkové přípravy bude kladen velký důraz na výživový režim fotbalistů a na zdravotně-preventivní a psychologickou péči o ně. V těchto důležitých oblastech bude akademie spolupracovat s odbornými specialisty,“ uvedl Kučera.

Deset klubových akademií: 8 regionálních center (Jihlava, Plzeň, Teplice, Pardubice, České Budějovice, Brno, Olomouc, Ostrava) + Sparta Praha a Slavia Praha
Vedení klubové akademie:
Šéftrenér klubové akademie: Roman Kučera
Manažer FKM: Josef Morkus
Manažer RFA:  Miloslav Kozlík
Šéftrenér RFA: Marek Hábl – spojovací článek mezi KA a RFA
Šéftrenér přípravek: Ondřej Šourek
• trenéři týmů dorostenecké kategorie v ročníku 2018/19:
U16: Libor Smejkal
U17: Michal Vávra
U19: Kamil Průša
Kondiční trenér: Michal Votava
Trenér brankářů: Roman Invald
Fyzioterapeut: Mgr. Alois Polák
Psycholog a výchovný poradce: Mgr. Miloslav Kozlík
Šest externích trenérů dorostu
Trenéři týmů žákovské kategorie v ročníku 2018/19:
U12: Michal Vejmelka
U13: Jonathan Hána
U14:  Pavel Tvarůžek
U15: Ivan Čermák
Trenér: RFA Pavel Benda
Trenéři brankářů: Martin Jícha a Pavel Pospíchal
Fyzioterapeutka: Klára Čermáková
Čtyři externí trenéři žáků

  • Facebook
  • Twitter