Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Filmové Oko v Brodě zažilo návrat do devadesátek s kultovním filmem Pulp Fiction

/
/
/
777 Zobrazení



Nevšední filmový zážitek čekal na všechny diváky, kteří se v pondělí 21. června odhodlali vyrazit do Filmového Oka v Havlíčkově Brodě. Jiří Svoboda, který je filmovým producentem, uvaděčem a zároveň i promítačem, si totiž připravil opravdovou lahůdku, kultovní film devadesátých let Pulp Fiction: Historky z podsvětí.

Pro ty, kteří tuto klasiku neznají, můžeme připomenout, že film natočil v roce 1994 režisér Quentin Tarantino. Hlavní role ztvárnily samé známé tváře, John Travolta, Samuel L. Jackson, Uma Thurman, Bruce Willis a další. Film obdržel sedm nominací na Oskara, ale získal pouze jedinou sošku za nejlepší původní scénář. Zajímavostí je také fakt, že Johna Travoltu nechtěl po propadáku filmu Kdopak to mluví 3 nikdo obsadit. To je také jeden z důvodů, proč si za roli Vincenta Vegy vydělal pouze 150 tisíc dolarů, což byl jeden z nejmenších honorářů pro herce v hlavní roli. Celý scénář napsal Tarantino v jednopokojovém bytě v Amsterodamu, kam odjel na tříměsíční prázdniny. Zde také nejspíše vznikla legendární scéna z auta o vyprávění o Evropě. Od té doby všichni víme že čtvrtlibrák se sýrem je Royal sýr a Big Mac je Big Mac, ale říkají mu Le Big Mac.

Promítání a výběr právě tohoto filmu má ale také několik důvodů. „Pulp Fiction je moje srdcovka, chtěl jsem ho do Filmového Oka už dávno, ale bohužel zatím nebyl v nabídce, a když film slavil výročí premiéry, tak by jeho promítání vyšlo zhruba na 30 tisíc, což si můžou dovolit velká kina nebo festival v Karlových Varech. A druhým důvodem je to, že jsem si dal tohle promítání jako dárek k narozeninám,“ vysvětluje výběr filmu Jiří Svoboda.
Nesmíme ale také zapomenout na takové malé výročí kina, protože v Oku už se jednou film Pulp Fiction promítal v roce 1995, tehdy byl ještě sál otočený obráceně a na místě současného promítacího plátna bylo hlediště. „Tehdy na film přišlo odhadem kolem 120 lidí, ale většina jich přišla jen z toho důvodu, že to byl americký film a oni ho chtěli vidět. Během projekce to několik lidí nevydrželo a odešlo,“ zavzpomínal jeden z pamětníků.

Tentokrát přišlo na film 21 diváků a všichni na konci ocenili výběr titulu potleskem.

  • Facebook
  • Twitter