Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Výstava Retrogaming na třebíčském zámku

/
/
/
1232 Zobrazení



V úterý 22. června v 17.00 zahájí v konírně třebíčského zámku výstavu Retrogaming. Zájemci si ji mohou prohlédnout až do konce letních prázdnin.

Největší pozornost na výstavě je věnována počítačovým hrám a domácím počítačům a konzolím z 80. let. Nechybí československé počítače IQ 151, PMD 85-3, Tesla PP 06, Didaktik Gama, Didaktik M nebo Ondra SPO 186, ze zahraničních například značky Sinclair, Atari, Commodore, různé přenosné počítače a mnohé další.
Jednotlivé exponáty jsou představovány přístupnou formou – nezbytné technické informace doplňují různé zajímavosti jak z historie výpočetní techniky, tak z historie počítačových her. Návštěvník se seznámí také s velkými herními hity, s dobovými herními časopisy, s problematikou pirátství apod.
Součástí výstavy je „pařanské doupě“ – herna s historickými počítači, herním automatem s hrou Street Fighter II i s moderními PC s emulátory, to vše se stovkami dobových her. Pamětníci si mohou připomenout velké herní hity – od Pac-Mana a Space Invaders přes Prince of Persia nebo třeba Cannon Fodder až po Doom a Street Fighter II. Řada her si zachovala svoji hratelnost dodnes, a tak si i ti nejmladší návštěvníci, zvyklí na dokonalou grafiku a zvuk, s chutí zahrají Dynablaster, Lemmings nebo Vroom.
Výstava je zapůjčena z Regionálního muzea v Litomyšli.

  • Facebook
  • Twitter