Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Festival Otevřeno Jimramov 2023 po čtyřiatřicáté otevře své brány

/
/
/
374 Zobrazení



Poslední srpnový víkend se zámecký park Bludník v Jimramově opět zaplní lidmi, stany a hudbou, od pátku 25. do neděle 27. srpna se zde bude konat už 34. ročník festivalu Otevřeno Jimramov. Jak se na multižánrový festival patří, hudební program bude velice pestrý, avšak oproti minulým rokům odlišný.

Organizátoři letos lovili více v zahraničních vodách, a tak se návštěvníci mohou těšit na kapely z Německa, Polska, Francie, Slovenska, a dokonce až z Lotyšska. Domácí scéna bude zastoupena matadory, např. kapelou Dunaj, za vypíchnutí stojí jistě i koncert Pocta Petru Skoumalovi kapely Malý Bobr kolem Olina Nejezchleby. Hudební program potrvá až do neděle, kdy ho uzavře koncert duchovní hudby v podání souboru Tomáše Najbrta.

Bohatý doprovodný program letos nabídne divadlo, besedu, výstavu Zdeňky Štěpánkové nebo literární scénu, kde se opět představí mladí čeští básníci doplněné autorskou hudbou. Novinkou je spolupráce s uměleckou platformou Karavana, která připraví meditativně-relaxační program rozmístěný po Jimramově.

Podrobné informace na: https://jimramov.klubslunicko.cz/ nebo facebookové stránce.

Festival finančně podpořili Ministerstvo kultury a Státní fond kultury ČR. Partnery festivalu jsou městys Jimramov, Kavárna Kovářova Kobyla, GoOut a Domácí hospic Vysočina, jehož činnost bude podpořena z veřejné sbírky a případného výtěžku festivalu.

  • Facebook
  • Twitter