Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

FC Vysočina Jihlava do fotbalové národní ligy vstoupí náročnou bitvou v Brně

/
/
/
705 Zobrazení



Start fotbalové národní ligy svede v dohromady dva exligové celky, které se na Králově Poli poprali o záchranu v první lize před dvěma měsíci. Duel Zbrojovka vs. FC Vysočina se uskuteční v neděli 22. července od 18.00.

Jihlava v Brně v květnu vybojovala velmi cenný bod, který domácí odsoudil k sestupu do druhé ligy a nakonec ani hostujícímu celku nebyl v záchranářském úsilí nijak platný. Vysočina tak prodloužila svoji sérii bez porážky z Králova pole už na tři utkání v řadě. Poslední výhra z jihomoravské metropole už je však staršího data. Zrodila se před více než šesti lety 13. května 2012 a výrazným způsobem Jihlavu přiblížila návratu do nejvyšší soutěže. Pod výhru 0:2 se podepsaly branky Tecla a Veselého.

Náboj nedělního utkání dvou týmů, které se netají touhou bojovat o návrat mezi českou fotbalovou elitu, umocní přítomnost bývalých hráčů a trenérů obou klubů. Za Brno může nastoupit obránce Lukáš Kryštůfek a tým povede trenér Roman Pivarník, v jihlavském dresu se představí záložník Lukáš Zoubele a na lavičce bude asistent trenéra Michal Šmarda.

K duelu proti Brnu hovořil na úterní tiskové konferenci trenér Martin Svědík. „Sestavu na nedělní utkání v hlavě ještě nemám. Kostru týmu samozřejmě ano, ovšem na některých postech ještě panují otazníky. S určitostí nemůže nastoupit Levin, který si odnesl červenou kartu ze závěrečného utkání uplynulého ročníku.“

Jihlavský lodivod ve svém komentáři dále uvedl: „Brno je největším favoritem postupu, určitě se do roka chce vrátit zpět do první ligy. Přivedlo pět zkušených hráčů do základní sestavy – beka Eismanna, křídelníky Štěpanovského a Bartolomea, defenzivního záložníka Bariše a hrotového útočníka Mageru. Navíc zachovalo osu týmu z uplynulé sezóny. My však bez ohledu na sílu soupeře a náročnost duelu pojedeme do Brna s cílem vyhrát. Nad ligovým losem nemá smysl naříkat nebo si s ním nějak lámat hlavu. Po nedělním utkání si třeba řekneme, že bylo naší výhodou právě na Zbrojovce ligu začínat.“

  • Facebook
  • Twitter