Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Dvě nehody, tři zranění ve čtvrtek na Vysočině

/
/
/
787 Zobrazení



Ke dvěma nehodám vyjížděli hasiči ve čtvrtek 31. května odpoledne na Havlíčkobrodsku a na Třebíčsku, zatímco se první havárie obešla bez zranění, u druhé se zranili tři lidé.

K první nehodě vyjeli havlíčkobrodští profesionální hasiči ve čtvrtek po dvanácté hodině na silnici mezi Štoky a Petrovicemi. „Na havarovaném vozidle hasiči provedli protipožární opatření, uniklé provozní kapaliny zlikvidovali speciálním sorbentem a místo události technicky zabezpečili. Provoz na komunikaci byl po dobu zásahu omezen. Ve 13.34 se podařilo následky dopravní nehody odstranit a provoz na komunikaci plně obnovit,“ popsala událost Petra Musilová – tisková mluvčí krajských hasičů na Vysočině.

Havárie u Štoků, archiv Policie ČR

„Krátce před jedenáctou hodinou projížděl jednačtyřicetiletý řidič motorového vozu Citroen Xsara po silnici druhé třídy ve směru od Petrovic, nepřizpůsobil rychlost jízdy a po projetí pravotočivou zatáčkou vyjel vpravo na nezpevněnou krajnici a poté ve smyku do protisměru, kde narazil do travnatého svahu. Od svahu se auto odrazilo zpět na silnici, kde zůstalo stát. Řidič poté z místa odešel do Štoků do prodejny potravin, kde údajně vypil po dopravní nehodě dvě piva a poté se vrátil zpět na místo dopravní nehody,“ doplnila informace Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.

Havárie u Vicenic, archiv Policie ČR

Alkohol u řidiče potvrdili policisté dechovou zkouškou s pozitivním výsledkem – 1,51 promile alkoholu v dechu. Opakovaná zkouška ukázala 1,69 promile alkoholu v dechu. „Vzhledem k pozitivním dechovým zkouškám a tomu, že řidič uváděl, že požil alkohol po dopravní nehodě, policisté ho vyzvali k lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve, kterému se podrobil v nemocnici v Havlíčkově Brodě. Řidič policistům doznal, že předcházející den v nočních hodinách konzumoval alkoholické nápoje. Policisté muži na místě zadrželi řidičský průkaz. Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ dodala Dana Čírtková. Při nehodě vznikla hmotná škoda ve výši 12 000 korun.

U Vícenic na Třebíčsku, kde se srazila dvě osobní auta, si havárie vyžádala tři zraněné, kteří skončili v péči zdravotníků. „Dvě osobních vozidel, která se střetla na silnici u Vícenic okolo 15.00. K nehodě vyjeli profesionální hasiči z Moravských Budějovic. Po nezbytném ošetření na místě události převezli zdravotníci zraněné osoby sanitními vozy do nemocnice. Zasahující hasiči provedli na havarovaných vozidlech protipožární opatření a místo události technicky zabezpečili,“ dodala Petra Musilová.

  • Facebook
  • Twitter