Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Dvě havárie řešili ve středu u Velkého Meziříčí policisté, letos jich tu napočítali už devět

/
/
/
442 Zobrazení



K první dopravní nehodě došlo ve středu 20. října kolem sedmé hodiny ranní na obchvatu Velkého Meziříčí, druhá se stala kolem půl páté hodiny odpolední došlo na silnici II/360 k dopravní nehodě v Třebíčské ulici ve Velkém Meziříčí.


„Třicetiletý řidič s nákladním vozem Citroen Jumper projížděl po silnici ve směru od Pocoucova směrem k Velkému Meziříčí. Na přímém úseku v klesání nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a vlastnostem vozidla a nejel takovou rychlostí, aby byl schopný včas zastavit. Narazil do zadní části vozu Fiat Tipo, které řídil osmapadesátiletý muž. Ten musel vlivem dopravní situace zastavit auto před kolonou.
Při dopravní nehodě nedošlo ke zranění osob. U obou řidičů vyloučili policisté dechovou zkouškou přítomnost alkoholu. Hmotná škoda na vozidlech dosáhla ve výše zhruba 330 tisíc korun,“ uvedl policejní inspektor Martin Hron. Žádnou další hmotnou škodu policisté nezjistili.

Druhá havárie se stala na silnici II/360 odpoledne. „Čtyřiatřicetiletá řidička osobní auta Škoda Octavia jela po Třebíčské ulici ve Velkém Meziříčí směrem ke křižovatce se silnicí II/360 mezi Velkým Meziříčím a Pocoucovem. V prostoru křižovatky řidička nerespektovala svislou dopravní značku Dej přednost v jízdě a do křižovatky vjela v době, kdy po hlavní silnici jel ve směru od Velkého Meziříčí třiatřicetiletý řidič motocyklu Aprilia Tuono. Došlo ke střetu, po němž motocyklista upadl na vozovku a lehce se zranil. Letecká záchranná služba ho transportovala do nemocnice v Jihlavě. Ke zranění jiných osob nedošlo,“ dodal Martin Hron. U obou řidičů policisté vyloučili dechovou zkouškou alkohol. Hmotnou škodu odhadli policisté na zhruba 215 tisíc korun.

„V letošním roce došlo na silnici II/360 na obchvatu Velkého Meziříčí v úseku 106.–110. kilometru už k celkem devíti dopravním nehodám. Třikrát se jednalo o střet ze zvěří, pětkrát se jednalo o nedání přednosti v jízdě na různých křižovatkách a jedenkrát o nedodržení bezpečnostní vzdálenosti za vozidlem. Při těchto dopravních nehodách došlo ke čtyřem lehkým zraněním účastníků. V loňském roce od ledna do prosince došlo na stejné úseku pozemní komunikace k celkem osmi dopravním nehodám, přičemž ve čtyřech případech došlo k lehkému zranění účastníků silničního provozu,“ uzavřel Martin Hron.

  • Facebook
  • Twitter