Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Dva řidiči o víkendu na Vysočině pod vlivem alkoholu, třetí ujel od nehody

/
/
/
681 Zobrazení



Na začátku víkendu zastavili policisté na Havlíčkobrodsku a Jihlavsku dva řidiče pod vlivem alkoholu, oba přišli o řidičské průkazy a další jízdu jim muži zákona zakázali. Třetí řidič v pátek 31. srpna od nehody na Třebíčsku ujel a policisté po něm pátrají.


V pátek před půl třetí odpoledne zastavila policejní hlídka z Havlíčkova Brodu na silnici I/34 mezi osadou Rouštany a Brodem osobní auto Škoda Octavia, jehož řidič jel ve směru na Havlíčkův Brod. „Při silniční kontrole policisté u řidiče dechovou zkouškou zjistili 1,83 promile alkoholu, pozitivní výsledky měly také opakované dechové zkoušky – 1,98 a 1,96 promile alkoholu v dechu. Lékařské vyšetření spojené s odběrem krve řidič po předchozím poučení nepožadoval. Policisté čtyřiačtyřicetiletému muži zakázali další jízdu a zadrželi mu řidičský průkaz,“ popsala první případ Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.

Druhého hříšníka zastavila odpoledne policejní hlídka z Třebíče, která se zapojila do celokrajské bezpečností akce, krátce před šestnáctou hodinou v Třešti řidiče osobního vozu Škoda Octavia. „Řidič jel s vozem po ulici Na Hrázi a Fritzovou ulicí ve směru na Stonařov. Policisté vyzvali osmatřicetiletého řidiče k předložení dokladů potřebných pro řízení a provoz vozidla a dechové zkoušce, která byla pozitivní a ukázala u řidiče 2,23 promile alkoholu v dechu. Stejný výsledek měla také opakovaná dechová zkouška,“ dodala tisková mluvčí. Policisté i druhému řidiči na místě zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu.

V pátek kolem osmnácté hodiny večer oznámil majitel vozu VW Sharan dopravní nehodu, která se stala před domem na místní komunikaci v Havlíčkově ulici v Moravských Budějovicích. „Policisté prvotním šetřením na místě zjistili, že dosud nezjištěný řidič jedoucí s dosud nezjištěným vozidlem poškodil zaparkované osobní vozidlo VW Sharan. Z místa dopravní nehody odjel, aniž by celou věc oznámil. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Vznikla hmotná škoda zaparkovaném vozidel ve výši zhruba 30 000 korun,“ uzavřela Dana Čírtková.

  • Facebook
  • Twitter