Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Dva hříšníky zadrželi o víkendu policisté na dálnici D1 na Vysočině

/
/
/
256 Zobrazení



První řidič skončil v pátek 6. října odpoledne po silniční kontrole na protialkoholní záchytné stanici, druhý se o den později se řítil přes Vysočinu rychlostí 229 kilometrů.

Jednapadesátiletý řidič projížděl s osobním vozem Škoda Octavia s českou registrační značkou v pátek 6. října odpoledne po dálnici D1 ve směru na Prahu. Krátce po šestnácté hodině si všiml jiný řidič jeho zvláštního chování a kontaktoval linku tísňového volání 158. „Policistům uvedl, že podezřelý řidič s osobním vozem jede úsekem kolem 146. kilometru směrem na Prahu, kličkuje po dálnici ze strany na stranu, předjíždí vozidla velice nebezpečným způsobem a snaží se natlačit mezi auta jedoucí v levém a pravém jízdním pruhu. Oznamovatel také podrobně popsal osobní vozidlo, včetně uvedení registrační značky. Operační důstojník informaci okamžitě předal dostupným policejním hlídkám dálničního oddělení Velký Beranov, které se tou dobou pohybovaly po tělese dálnice,“ popsala Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.

Jedna z hlídek na 119. kilometru dálnice auto, jedoucí podivně a odpovídající popisu zpozorovala. „Policisté ho zastavili na 104. kilometru dálnice D1 ve směru na Prahu. Řidiče vyzvali, aby předložil doklady potřebné pro provoz a řízení vozidla a k dechové zkoušce. Její výsledek byl pozitivní, naměřená hodnota dosáhla 3,11 promile alkoholu v dechu, což bylo zjištěno na základě odborného měření na alkohol v dechu kalibrovaným detekčním přístrojem. Pozitivní výsledek měla i opakovaná dechová zkouška – 2,91 promile alkoholu v dechu. Muž cestoval ve voze sám. Řidič s naměřenými hodnotami souhlasil a požití alkoholu před jízdou doznal. Policisté řidiče, který byl důvodně podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, zadrželi a převezli k vystřízlivění na protialkoholní záchytnou stanici do Jihlavy. V sobotu v dopoledních hodinách si řidiče policisté vyzvedli a převezli na dálniční oddělení Velký Beranov k provedení dalších procesních úkonů. Ve věci policisté vedou zkrácené přípravné řízení. Muži jsme sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a poté byl propuštěn na svobodu,“ dodala tisková mluvčí.

Řidiče osobního vozu Nissan GT-R R35 s českou registrační značkou zaznamenali policisté z dálničního oddělení Velký Beranov v sobotu 7. října odpoledne kolem půl třetí při jízdě po dálnici D1 rychlostí až 229 kilometru v hodině.

„Hlídka se vydala za ním, auto jelo stále v levém jízdním pruhu, policisté mu naměřili rychlost 225 km/h v úseku 97. kilometru ve směru na Prahu, poté rychlost 227 km/h v úseku 93. kilometru a jako poslední rychlost 229 km/h na dálnici D1 na 92. kilometru,“ uvedla Dana Čírtková.

Policisté auto zastavili na dálniční odpočívce v úseku 89. kilometru dálnice D1 ve směru na Prahu. „Řidiče policisté vyzvali, aby při silniční kontrole předložil doklady potřebné k řízení a provozu vozu. Sedmatřicetiletý muž cestoval v autě sám. Dechová zkouška byla negativní. S řidičem policisté projednali jeho přestupkové jednání a sdělili mu, že přestupek nelze projednat na místě, a proto bude protiprávní jednání oznámeno k projednání správnímu orgánu, který povede správní řízení,“ uzavřela tisková mluvčí.

  • Facebook
  • Twitter