Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Dva dny s Felixem Blume v Jihlavě

/
/
/
603 Zobrazení



Oblastní galerie Vysočiny v Jihlavě pořádá ve středu 27. října v 17.00 představení výstavy s kurátorem Milošem Vojtěchovským a vystavujícím umělcem Félixem Blume a ve čtvrtek 28. října v 18.00 se uskuteční projekce filmu Pouštní světla / Desert Lights (Félix Blume, 2021) s autorským úvodem.

Za nocí se v mexické poušti objevují jakási podivná světla. Domorodci vyprávějí, co viděli: oheň, ohnivou kouli, létající světla, blesky padající z nebe, nebo blesk. Jedinečnost všech těchto zkušeností tvoří příběh vyprávěný skupinou lidí. Setkání s podivným fenoménem může být překvapivé, nebezpečné, dokonce smrtící. Noc není tak temná, jak se zdá a poušť je plná různých druhů bytostí. Ta prázdnota vytváří místo pro každého. Film Pouštní světla zve diváka, aby v šeru otevřel oči doširoka a zaposlouchal se do zvuků ukrytých ve tmě. Horor v temnotě pouště.
Třicetiminutový dokument měl premiéru letos na filmovém festivalu v Rotterdamu, je ve španělštině a bude promítán s anglickými titulky.

Více informací: https://felixblume.com/desertlights/

  • Facebook
  • Twitter