Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Dva členové havlíčkobrodské hospodářské komory získali ocenění

/
/
/
872 Zobrazení



V rámci letošního udílení Merkurových medailí Hospodářské komory ČR (HK ČR), které proběhlo v předvečer XXX. Sněmu HK ČR v Ostravě, převzali ocenění za Okresní hospodářskou komoru Havlíčkův Brod (OHK HB) Jiří Holešák a Igor Zahrádka.


Jiří Holešák získal zlatou Merkurovou medaili za svou celoživotní činnost pro HK ČR. Jako jednatel společnosti HBH odpady, s. r. o., byl zakládajícím členem OHK HB, předsedou představenstva OHK HB v letech 1994-2005 a místopředsedou v letech 2005-2008 a spoluzakládal Krajskou hospodářskou komoru Kraje Vysočina. „Svou dlouholetou prací v pozici předsedy a místopředsedy představenstva Okresní hospodářské komory Havlíčkův Brod se zasloužil o její rozvoj a popularizaci nejen mezi podnikatelskou veřejností v okrese Havlíčkův Brod,“ hodnotila práci svého předchůdce současná předsedkyně OHK HB Ludmila Dočkalová.

Jiří Holešák (druhý zleva) a Igor Zahrádka (vpravo) na slavnostním večeru, archiv HK ČR

Jiří Holešák je jednatelem společnosti HBH odpady, s. r. o., české soukromé firmy, která v roce 2007 navázala na působení firmy Jiří Holešák – HBH Sběr surovin fungující na trhu od roku 1991. Firma se zabývá především výkupem, sběrem a úpravou druhotných surovin (papír, plasty, sklo, železný šrot, barevné kovy). Provozuje pro město Havlíčkův Brod a okolní obce sběrný dvůr, zajišťuje zpětný odběr elektrozařízení a svoz nebezpečných odpadů. V roce 2015 uvedla do provozu třídící linku odpadů a ve stejném roce získala v soutěži Společensky odpovědná organizace Kraje Vysočina první místo a o rok později pak druhé.

Igor Zahrádka, generální ředitel a spolumajitel společnosti B:TECH, a. s., byl oceněn stříbrnou Merkurovou medailí. „S Hospodářskou komorou České republiky spolupracuje Igor Zahrádka v rámci její regionální složky Okresní hospodářské komory Havlíčkův Brod zejména v oblastech podpory a propagace technických oborů. Pod vedením Igora Zahrádky začala společnost realizovat pravidelný tříhodinový interaktivní program pro žáky základních a studenty středních škol z regionu, otevřela elektrotechnický kroužek, který nyní navštěvuje 26 žáků a studentů, a v neposlední řadě prohloubila spolupráci s žáky a studenty ve formě brigád, stáží a účasti na řešení témat diplomových a absolventských prací. Igor Zahrádka se zapojil do interaktivního programu s žaky a patří k jeho hlavním aktérům, čímž umožňuje ze své vysoce kvalifikované pozice nahlédnout mladé generaci do tajů nejen technických oborů, ale i podnikání jako takového. Společnost B:TECH, a. s., se pod jeho vedením stala nejvýznamnějším partnerem Okresní hospodářské komory Havlíčkův Brod v oblasti osvěty a propagace technických oborů žákům a studentům v regionu,“ doplnila práci druhého oceněného Ludmila Dočkalová.
Merkurovy medaile se předávají každoročně na slavnostním večeru před Sněmem HK ČR a udílejí se za významnou spolupráci s Hospodářskou komorou ČR.

  • Facebook
  • Twitter