Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Dukovanští energetici vykoupili všechny koláče a podpořili hospic

/
/
/
699 Zobrazení



Na 700 koláčků přivezli ve středu 7. října studentky – dobrovolnice v rámci sbírkově-propagační akce, která se konala v Jaderné elektráně Dukovany i na dalších místech na Třebíčsku. Zaměstnanci dobrovolným finančním příspěvkem za koláček podpořili činnost hospice. Pořadatelem akce byl Domácí hospic sv. Zdislavy, který je součástí Oblastní charity Třebíč.

Akce se konala při příležitosti Světového dne hospicové a paliativní péče a zapojily se do ní všechny oblastní charity Diecézní charity Brno. Vedle možného finančního profitu z dobrovolných příspěvků je podle organizátorů neméně důležitý informativní přínos akce. „Velká většina lidí si přeje rozloučení s tímto světem v domácím prostředí a v okruhu svých blízkých, nikoliv v anonymním prostředí nemocnic a sociálních ústavů. Ta možnost je díky velkému rozkvětu hospicových služeb stále dostupnější a my ji takto chceme veřejnosti ještě více přiblížit a otevřít cestu,“ komentuje význam akce vedoucí střediska sv. Zdislavy Oblastní charity Třebíč Eva Vráblová.

Sbírkové akce Oblastní charity Třebíč jako je například Koláč pro hospic nebo Tříkrálová sbírka jsou v elektrárně Dukovany běžnou součástí společenské odpovědnosti dukovanských zaměstnanců. Energetici, kteří navíc navštěvují také jako dobrovolníci zařízení charity jak v rámci organizovaných dobrovolnických dnů, tak také ve svém osobním volnu, štědře přispívali do charitních pokladniček. Odměnou jim byly chutné tvarohové nebo povidlové koláčky.

  • Facebook
  • Twitter