Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Držíme pří sobě – utkání KLM s Pelhřimovem bude věnováno Honzovi Kubátovi

/
/
/
373 Zobrazení



Hokejový klub ve Světlé nad Sázavou pořádá utkání KLM Vysočiny s úřadujícím mistrem HC Pelhřimov, které se sehraje v neděli 10. prosince od 17.00. Jeho výtěžek věnují hráči Janu Kubátovi, dlouholetému hokejistovi, kterému se letos v únoru při hokejové zápasu odborářské ligy stal fatální úraz a od té doby je připoutaný na invalidní vozík.

Návštěvníci hokejového zápasu se mohou těšit na moderovaný program, v rámci něhož mimo jiné před druhou třetinou proběhne na hrací ploše prezentace hokejových nadějí napříč mládežnickými kategoriemi.
Honzu Kubáta chtějí ve Světlé podpořit v rozjezdu jeho další sportovní kariéry a životní etapy, a pomoci s mohou i návštěvníci zápasu. Před třetí třetinou předají Honzovi na ledě výtěžek ze vstupného, kdy návštěvník hokejového utkání přispívá automaticky stokorunou. Kromě zážitku z hokejového večera si každý účastník odnese domů ještě drobnou hokejovou pozornost. Po zveřejnění akce se hráčům ozvalo několik dárců, že by rádi přispěli nad rámec. Pro tento případ bude v prostoru vstupu zřízena i uzamčená kašička pro dobrovolné dary. V případě vyšších finančních darů, nebo zájmu z řad sponzorů, ozvěte se prosím do pátku přímo zástupcům vedení klubu Jakubu Kořínkovi nebo Jana Krajíčekovi. I tyto další dary budou Kubisovi předány přímo na ledě…

Příběh Kubise
Kubis, jak mu tady doma ve Světlé všichni říkají, je po tátovi klasický sporťák. Od mládí trávil volný čas sportem. V létě fotbalem a v zimě hokejem. V žákovských kategoriích se ale už plně věnoval lednímu hokeji a prošel všemi mládežnickými kategoriemi HC Světlá nad Sázavou. Už v juniorském věku se stal nedílnou součástí světelského A-týmu, se kterým v sezoně 2008/09 slavil historicky první mistrovský titul Krajské ligy mužů.
Postupem času byl Honza nucen z pracovních důvodů přejít pouze na rekreační hokej. Jeden ze zápasů na této úrovni si bude asi navždy pamatovat. V únoru 2023, na zimním stadionu v Ledči nad Sázavou, narazil při nezaviněném pádu na mantinel a rozdrtil si několik obratlů, čímž došlo k poškození míchy. Od té doby je upoután na invalidní vozík.


Kubis je ale stále stejný bojovník, jak ho všichni znají. Hledá další cesty a výzvy ke sportování, ať už je to basketbal na vozíku nebo v současné době i sledge hokej. Důležité však je, že je i nadále příkladným otcem svým dětem, dceři Beátce a synovi Jáchymkovi, které vychovávají se svou milovanou partnerkou Terezkou.

  • Facebook
  • Twitter