Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Druhá nejstarší obyvatelka Jihlavy slaví 103 let

/
/
/
718 Zobrazení



Paní Anděla Hosová z Jihlavy ve čtvrtek 7. června oslaví narozeniny v rodinném kruhu. Sto tříleté dámě k narozeninám ve středu blahopřál za město Jihlavu náměstek primátora Jaromír Kalina.

Společně s přáním dobrého zdraví oslavenkyně obdržela dárkový koš, květiny a pamětní list. Na rozdíl od minulých let návštěvu z radnice nepřivítala osobně hned u vchodových dveří, gratulaci přijala s úsměvem z křesla v obývacím pokoji. Největší radost jí udělaly květiny. „Krásně voní,“ radovala se oslavenkyně.

Jaromír Kalina blahopřeje Andělé Hosové

Návod na dlouhověkost jubilantka prozradila při oslavě rovné stovky: „To se snad ani nemůže říkat. Každé ráno jsem si dala slzu, jen tak po dně skleničky, však víte čeho,“ vyprávěla tehdy s nesmělým úsměvem gratulantům. Stotříleté narozeniny oslavenkyně tentokrát zapila skleničkou šampaňského, pro které se sama zvládla čiperně natáhnout.

Paní Anděla Hosová žije od devadesáti let v péči syna a jeho rodiny. V minulých letech si stěžovala na slábnoucí paměť a špatný sluch, poslední rok má problémy také s chůzí. Den narození v roce 1915 si však pamatuje stále dobře.

Rodačka z Pavlova celý život manuálně pracovala v zaměstnání i doma, kde se starala o hospodářství. Pracovala také jako dobrovolnice Červeného kříže a ráda cestovala.

  • Facebook
  • Twitter