Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Drakiáda v nové aleji na Skalce v Jihlavě

/
/
/
585 Zobrazení



Na konci října bylo na Skalce podél polní cesty vedoucí od Krkavčího vrchu s Merfortovým křížem směrem k Pístovu vysázeno 30 stromů. Nová alej na Skalce bude slavnostně otevřena v pátek 12. listopadu při drakiádě.

Zájemci si mohou vzít s sebou vlastního draka a přijít vyzvat své sousedy do boje s přírodními silami, ať už bude foukat, nebo ne! Prvních sto zájemců dostane špekáček zdarma, můžete si ale na oheň donést i vlastní, případně si budete moci na místě koupit i létacího draka. Sraz je v 15.00 pod kopcem u Skalky.

„Alej by se měla v budoucnu stát páteří zelené rekreační oblasti navržené v rámci Masterplanu Jihlava Jih, který lze najít na stránkách města. V dalších etapách bude alej dosázena až k silnici vedoucí do Pístova u Jihlavy, následně přibydou i lavičky,“ uvedl náměstek pro oblast životního prostředí Vít Zeman. Pod stromy bude také vyseta směs trav a bylin, aby se zvýšila biodiverzita rostlinných i živočišných druhů, zároveň se zlepší zasakovací schopnost půdy, sníží se i její eroze a navíc bude možné v blízkosti stromů procházet.

Pro bližší vztah místních se stromy ve svém sousedství bude možné si pro sebe, své známé či rodinu jeden strom adoptovat. Stačí si jej jen včas zarezervovat na portálu jihlava.cz/jihlavskestromy, který bude spuštěn den před slavnostním otevřením ve středu 10. listopadu. Adopce bude anonymní a na uvedené stránce najdete popis daného stromu i tipy jak se o něj co nejlépe starat. Vybírat si můžete z jabloní, hrušní, třešní či slivoní, budou zde však i javory, lípy či jeřáby.

  • Facebook
  • Twitter