Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Dopravní policisté z Vysočiny změří v úterý síly a dovednost

/
/
/
463 Zobrazení



Dopravní policisté z Vysočiny čeká v úterý 7. června měření praktických dovedností a teoretických znalostí v rámci krajského kola soutěže, které se zúčastní celkem čtrnáct dopravních policistů z pěti dopravních inspektorátů regionu, z oddělení silničního dohledu krajské policie na Vysočině a z dálničního oddělení ve Velkém Beranově.

„Hlavním účelem krajské soutěže je prověřit teoretické znalosti a praktické dovednosti dopravních policistů na krajské úrovni. Proto má krajská soutěž dvě části – teoretickou a praktickou část. Letošní soutěž bude opět postupová, kdy dva nejlepší policisté budou reprezentovat krajské policejní ředitelství v rámci celorepublikového kola soutěže,“ uvedl David Jirák, vedoucí odboru služby krajské dopravní policie.

Teoretická část soutěže zahrnuje test z pravidel silničního provozu a odborných znalostí právních předpisů, které se týkají výkonu služby dopravních policistů. „Na vypracování testu z pravidel silničního provozu bude účastníkům stanoven časový limit. Praktická část soutěže, a to jízda zručnosti, se bude konat ve venkovním prostoru Polygonu autoškoly Musil v Jihlavě.

Poté se soutěžící a tým rozhodčích přesunou na křižovatku u autobusového nádraží na ulice Jiráskova – Fritzova, kde bude pokračovat praktická část soutěže. Ta bude zahrnovat řízení silničního provozu na této křižovatce stanovenými pokyny po dobu pěti minut pro každého účastníka. V době, když budou řídit křižovatku dopravní policisté, bude vypnuta na křižovatce světelná signalizace. Řidiči i chodci se tak budou muset řídit pokyny policistů,“ doplnila Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.

Časový harmonogram
8.15 slavnostní zahájení soutěže – Polygon Jihlava
9.30 začátek praktické části – jízda zručnosti – Polygon Jihlava
11.00 řízení křižovatky ulic Jiráskovy a Fritzovy u autobusového nádraží v Jihlavě
14.00 vyhlášení výsledků

  • Facebook
  • Twitter