Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Dopisy pomohly získat Domácímu hospici Vysočina finance

/
/
/
196 Zobrazení



Už se stává tradicí, že na podzim se v dopisních schránkách na Žďársku objeví obálka s dopisem od Domácího hospice Vysočina. Koncem roku 2023 vynesla tato kampaň Hospici 391860 Kč.

Dopis se stručnými informacemi o tom, co se děje v Domácím hospici Vysočina, s úryvky příběhů pečujících, ale také s prosbou o finanční podporu roznáší do schránek všem obyvatelům okresu Žďár nad Sázavou Česká pošta. Přiloženou složenku, či informace o online platbách využívají lidé, kteří by rádi hospic finančně podpořili.
Hospic díky podpoře lidí získal 391 860 Kč. „Chtěla bych moc poděkovat všem, kteří nás jakoukoliv částkou v rámci dopisní kampaně podpořili. Konečný výtěžek představuje zhruba 1/7 financí, které jsme si v loňském roce museli na chod naší organizace zajistit sami. Pro představu se jedná o částku, která pokryje péči o pět klientů v domácí hospicové péči,“ říká ředitelka hospice Hana Brnická.


V roce 2023 pečoval Domácí hospic Vysočina o 141 pacientů v domácí hospicové péči, 69 klientů v odlehčovacích službách a 267 klientů v odborném sociálním poradenství. V průběhu roku půjčovna pomůcek hospice půjčila 389 kusů pomůcek a po celém okrese Žďár nad Sázavou pracovníci najezdili celkem 186448 km.

  • Facebook
  • Twitter