Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Domov pro seniory v Havlíčkově Brodě obdržel dar

/
/
/
1474 Zobrazení



V úterý 30. června zavítali do Domova pro seniory Reynkova v Havlíčkově Brodě starosta města Havlíčkův Brod Jan Tecl, místostarosta Vladimír Slávka a radní Ivana Štrossová, kteří doprovodili Daniela Schönauera, manažéra privátního bankovnictví ve společnosti J&T banka.

Nadace J&T se zapojila do boje s novým virem Covid-19. V plné koordinaci s krizovými štáby České a Slovenské republiky na počátku zajišťovala nadace nákup a dovoz ochranných pomůcek a zdravotnického materiálu ze zahraničí. Pomoc směřovala nejen do nemocnic či na ochranu záchranářů v první linii, ale také svou pomoc nabídly domovům pro seniory a jiné ohrožené skupiny. Město Havlíčkův Brod obdrželo od banky J&T padesát ochranných masek s náhradními filtry, které budou k dispozici Domovu pro seniory Reynkova.
„Polomasky RP95-M, které byly vyvinuty na ČVUT, splňují veškeré požadavky pro zdravotníky a záchranáře a vyhovují standardu ČSN. Je potřeba si pomáhat, vedle zdravotníků nesmíme zapomínat na ty nejohroženější,“ uvedl Daniel Schönauer, když předával dar ředitelce Domova pro seniory Magdaléně Kufrové. Situace v Havlíčkově Brodě na počátku pandemie nebyla dobrá. Virus pronikl do zařízení sociálních služeb v okolí. „I když jsme měli všechna opatření nastavena už mnohem dříve, než nám nařizovala vláda, přesto jsme v sobě všichni měli velké otazníky. Zákaz návštěv, měření teplot a nošení roušek bylo u nás samozřejmostí. V počátku jsme neměli žádné ochranné pomůcky kromě malých zásob jednorázových roušek, rukavic a dezinfekce, které nám vystačily na několik dní. Problém byl, že tyto pomůcky nebylo možné nikde sehnat. Abychom klienty ochránili, společně jsme se domluvili na dobrovolné karanténě (úplné uzavření), a tím překlenuli nejtěžší období, kdy centrem epidemie bylo Havlíčkobrodsko. To, co jsem viděla u svých kolegyň a kolegů, jsem nezažila za celých 25 let, co pracuji v sociálních službách. Neuvěřitelná síla kolegiality, potřeba pomáhat našim klientům, pomoci si jeden druhému bez odpočinku. Dobrá nálada a optimismus, že vše zvládneme, převážila nad obavou z nastalé situace. Říká se, že v krizi poznáš lidi. Já jsem poznala, jak obětavé zaměstnance má naše organizace Sociální služby města Havlíčkova Brodu. Jsou to lidé, kteří se dobrovolně odloučili od svých rodin a s láskou a empatií dělali práci, které dávají srdce. Všem náleží velký dík a obdiv za to, jací jsou lidé. Lidskost, porozumění a spolehnout se jeden na druhého jsou hodnoty, které patří do sociálních služeb. A toto mohu říci o svém týmu. Chtěla bych poděkovat všem lidem, co nám pomáhali a stále pomáhají,“ řekla Magdalena Kufrová. O svých zážitcích v době karantény promluvili pracovnice Domova pro seniory Reynkova Jana Hloušková, Pavlína Krčálová a Romana Prokopcová.

  • Facebook
  • Twitter