Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Do víkendové potravinové sbírky se zapojili i klienti Domova Háj

/
/
/
901 Zobrazení



Národní sbírky potravin, která se v sobotu 23. listopadu konala po celé České republice, se zapojili v roli dobrovolníků i klienti Domova Háj – především z komunitního bydlení ve Světlé nad Sázavou.

Klienti se akce účastnili už poněkolikáté. Bylo jich jedenáct, takže si mezi sebou rozdělili časové úseky, kdy v Penny Marketu ve Světlé nad Sázavou budou, a podařilo se jim pokrýt celou dobu trvání sbírky od 8.00 do 18.00. Jak uvedla jedna ze zákaznic, která jim věnovala jídlo a drogérii: „Smysluplná akce, dobrovolníci byli moc milí a vděční.“
Klienti domova se účastní v roli dobrovolníků pravidelně nejen Národní sbírky potravin, ale také Čisté Vysočiny. Kromě jednorázových akcí dva klienti z komunitního bydlení ve Světlé nad Sázavou jednají v současné době s koordinátorkou Dobrovolnického centra Fokusu Vysočina o možnosti pravidelné dobrovolnické činnosti na oddělení dlouhodobě nemocných v Nemocnici v Humpolci.
Domov Háj je také přijímající organizací dobrovolníků. Jeden z nich například s klientem z komunitního bydlení ve Světlé nad Sázavou jezdí na fotbalové zápasy do Havlíčkova Brodu. Výkon dobrovolnické činnosti je tedy možný nejen v sídle organizace u Ledče nad Sázavou, ale i v lokalitách, kde jsou už postaveny domy, do kterých se klienti stěhují.
Domov Háj prochází procesem transformace. Dvanáct klientů domova už žije ve dvou rodinných domech ve Světlé nad Sázavou, kde se staví ještě další dva domy. Dále budou domy v následujících lokalitách – Ledeč nad Sázavou, Havlíčkův Brod, Chotěboř a Golčův Jeníkov. Na život v domech se klienti v současné době připravují. Intenzivní individuální práci s nimi umožňují i jednotlivé klíčové aktivity projektu Na cestě, který organizace od 1. září 2019 realizuje.


Výsledky sbírky by měly být známy v neděli 24. listopadu po poledni.

  • Facebook
  • Twitter