Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Do konce ledna do Muzea nové generace na žďárském zámku jen za 50 Kč

/
/
/
701 Zobrazení



Za sníženou cenu mohou nahlédnout návštěvníci současného zámku ve Žďáru nad Sázavou do dávné minulosti bývalého kláštera. A není to rozhodně vše, co na zámku mohou zažít.

Jakmile vstoupí do Muzea nové generace, pohltí je tajemná atmosféra, která je přenese do období temného středověku, cisterciáckého řádu a baroka. Na recepci dostanou sluchátka s audio průvodcem a hlasy cisterciáckého mnicha a holčičky je budou provázet celou expozicí. Multimediální prvky každého vtáhnou do děje a vstoupí tak do temných hvozdů, kde nebojácní mniši ve 13. století vybudovali první klášter. Seznámí se se všedním dnem mnicha, prolistují virtuální kroniku či objeví krásu cisterciáckého umění. Poté se díky kaleidoskopu přesunou do období prosperity, rozkvětu umění, vědy a architektury. Seznámí se s opatem Vejmluvou, výraznou osobností bývalého kláštera, potkají geniálního architekta Jana Blažeje Santiniho či proniknou do matematických tajů Poutního kostela sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře.
Díky výstavě Včela – cesta do včelího města se mohou stát malou včelkou. Díky ní se ocitnou v medem provoněném úlu, kde si vyzkouší, jakou práci vykonávají včelky dělnice i trubci. Ocitnou se v dřevěném labyrintu, v němž budou muset rozpoznat a využít všechny smysly. Čeká je úchvatné prostředí s krásnými dřevěnými kulisami, zvukové i vizuální efekty, dobrodružství i zábava. Na konci cesty včelím městem vstoupí do chrámu samotné královny, která má připravené malé překvapení.

Muzeum nové generace

Otevřeno je od 14. ledna, vždy od úterý do neděle, od 9.00 do 17.00.
Více na: www.zamekzdar.cz.

  • Facebook
  • Twitter