Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Do Jihlavy přijede Kavárna POTMĚ

/
/
/
446 Zobrazení



Kavárna POTMĚ bude od 24. do 31. října umístěna v rámci Mezinárodního festivalu dokumentárních filmů na Masarykově náměstí v Jihlavě. Příchozí tam obslouží zrakově postižení.

Do Jihlavy míří zatemněná kavárna, ve které obsluhují zrakově postižení. Jde o unikátní koncept, který v Česku funguje už od roku 2006 a je součástí projektu Nadačního fondu Českého rozhlasu Světluška.

Vidícím přibližuje život nevidomých v absolutní tmě a představuje je v jiné roli. V Kavárně POTMĚ se zrakově postižený personál o návštěvníky postará, usadí je ke stolu a připraví pro ně kávu či jiné nápoje z nabídky. Návštěvou každý přispěje do sbírky Světluška na pomoc nevidomým dětem i dospělým a jako památku na nevšední zážitek si odnese hrneček s logem. Vstupné do kavárny je možné zakoupit i online.

Kavárna POTMĚ získala v průběhu jara a léta 2019 novou, modulární a mobilní podobu. Potkat ji tak můžete po celé republice. V pondělí 24. října přijede do Jihlavy a v rámci Mezinárodního festivalu dokumentárních filmů zůstane na Masarykově náměstí až do 31. října. Otevřena bude od 9.00 do 20.00 s obědovou pauzou od 13.30 do 14.00.

Foto: Nadační fond Českého rozhlasu

V úterý 25. října bude celé dopolední vysílání Českého rozhlasu Vysočina právě z Kavárny POTMĚ. Moderátorka Hela Dvořáková si tam mezi 9.00 a 12.00 bude v absolutní tmě povídat s několika hosty – nevidomými kavárníky Kamilou a Mírou Orságovými, ředitelkou MŠ a Speciálně pedagogického centra Jihlava Ljubicou Novákovou-Váchovou, Jiřinou Hynkovou, která se zabývá výcvikem asistenčních a vodících psů, s očním lékařem jihlavské nemocnice Radimem Žáčkem, ředitelem MFDF Markem Hovorkou a ředitelkou Nadačního fondu Českého rozhlasu Gabrielou Drastichovou.

  • Facebook
  • Twitter