Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Dnes v noci začínají speciální prohlídky Jaderné elektrárny Dukovany

/
/
/
383 Zobrazení



Čtyřhodinové prohlídky jaderné elektrárny v nočních hodinách lákají svojí tajemností. Asi proto byly hned v prvních hodinách po vyhlášení všechny termíny obsazené. Ke všem zářijovým pátkům přidali navíc energetici ještě dva termíny v říjnu. Celkem se tedy nejen do infocentra, ale také do střeženého prostoru elektrárny, podívá téměř dvě stě návštěvníků starších 15 let.

Procházet se v areálu elektrárny pod nebeskou klenbou s rozzářeným měsícem se nepoštěstí jen tak někomu. Proto jsou noční prohlídky tak oblíbené a zájemci na ně poctivě čekají třeba celý rok. Po 18 hodinách od vyhlášení termínů byly tyto speciální prohlídky plné.

„Víme, že kdo přijde na čtyřhodinovou pěší prohlídku, je pro jádro zapálený a chce znát detaily výroby elektřiny v jaderné elektrárně,“ říká Dana Janovská z infocentra JE Dukovany. „My jim je rádi prozradíme a na všechny návštěvníky se těšíme,“ dodává Dana Janovská

Při speciálních prohlídkách zavedou zkušení průvodci návštěvníky nejen do informačního centra, ale také na simulátor blokové dozorny, který slouží k výcviku operátorů, dále na strojovnu s turbosoustrojím a na závěr do skladu použitého jaderného paliva. To vše pod tajemnou rouškou tmy, která dává vyniknou jiným zařízením a pohledům, než je tomu ve dne.

Zájemci se, podle energetiků, o letošní noční prohlídky elektrárny zajímali už od začátku léta, a i přesto je rychlost s jakou byla všechna místa obsazena příjemně překvapila. Z důvodu zahájení odstávky čtvrtého výrobního bloku, která je plánována od poloviny října, už ale další termíny přidat nemohli. Pro ty, kteří se do letošních prohlídek nedostali, energetici slibují jejich uspořádání i v příštím roce.

  • Facebook
  • Twitter