Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

V Telči se představí výtvarníci z Vysočiny

/
/
/
401 Zobrazení



Telčská pobočka Muzea Vysočiny Jihlava nabídne v úterý 5. září slavnostní vernisáž, kterou bude v 17.00 zahájena kolektivní výstava členů Spolku výtvarných umělců Vysočiny nazvaná Výtvarníci z Vysočiny.

Výstava bude pestrá – návštěvníci se mohou těšit na tvorbu autorů z různých oblastí výtvarného umění. Zastoupena bude kresba, malba, grafika, koláže, fotografie, design, sochařství a umělecké kovářství.

Spolek výtvarných umělců Vysočiny je členem Unie výtvarných umělců ČR a jejím prostřednictvím i celosvětové organizace výtvarných umělců IAA/AIAP (UNESCO) a celostátní Rady uměleckých obcí ČR. Je dobrovolnou výběrovou organizací sdružující výtvarné umělce a teoretiky. Původně vznikl pod názvem Sdružení výtvarných umělců Vysočiny počátkem roku 1990 jako spolek umělců působících v regionu Českomoravské vysočiny zahrnující okresy Jihlava, Třebíč, Žďár nad Sázavou, Havlíčkův Brod a Pelhřimov. Po roce činnosti došlo k osamostatnění žďárských výtvarníků, kteří založili Klub výtvarných umělců Horácka.
Zastoupení členů SVUV v různých oblastech výtvarné tvorby je různorodé a pestré, někteří z výtvarníků se profilují i ve více oblastech, jako jsou kresba, malba, grafika, koláže, fotografie, design, sochařství a umělecké kovářství.

Výstava je připravenana na dny 6. září až 8. října.

  • Facebook
  • Twitter