Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Distributor pervitinu z Třebíčska skončil ve vazbě

/
/
/
839 Zobrazení



Osmatřicetiletý muž z Třebíčska skončil za mřížemi skončil muž za distribuci pervitinu na Třebíčsku a Brněnsku. Tento týden podezřelého muže zadrželi a zahájili jeho trestní stíhání. Při prohlídkách domu a vozidla kriminalisté zajistili varnu pervitinu, drogy, peníze a také střelnou zbraň.
Osmatřicetiletý muž, opakovaně soudně trestaný recidivista, byl vzat do vazby. Trestné činy, ze spáchání kterých byl aktuálně obviněn, nemusí být ale poslední, kriminalisté totiž dále prověřují podezření, že se obviněný muž dopustil kromě drogové ještě majetkové trestné činnosti, a okolnosti ohledně střelné zbraně, kterou muž vlastnil.

„Muže důvodně podezřelého ze spáchání drogové trestné činnosti zadrželi policisté v úterý 31. července v Hrotovicích, kde ho zastavili ve voze Opel, které řídil, i když to má soudem zakázáno. Zadrženého odvezli na oddělení policie, kde byl umístěn do policejní cely. Kriminalisté provedli prohlídku vozu a domu, kde muž v současné době bydlel. Zajistili předměty a chemikálie určené k výrobě drogy, kdy se jednalo o varnu pervitinu, krystalickou látku a střelnou zbraň, kterou měl muž ve voze. Zajištěné věci budou podrobeny zkoumání na odborných policejních pracovištích. Dále kriminalisté zajistili finanční hotovost a předměty, které mohly být použity nebo získány při majetkové trestné činnosti, také ty budou prověřovány,“ uvedla policejní mluvčí Jana Kroutilová s tím, že na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání muže.
„Osmatřicetiletý muž byl obviněn ze spáchání přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ dodal Milan Špaček, vedoucí oddělení obecné kriminality. Policejní inspektor sdělil muži ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí v souvislosti s jeho řízením vozu, i když to má soudem zakázáno.

„Osmatřicetiletý muž byl obviněn z toho, že poskytoval dalším lidem pervitin. Drogu prodával, případně ji poskytl i zdarma. Pervitin muž distribuoval na Třebíčsku, zejména v Hrotovicích a Jemnici, a dále v obcích na Brněnsku, dalším lidem poskytl několik desítek gramů pervitinu.
Obviněný muž byl v minulosti již více než patnáctkrát soudně trestán za různorodou trestnou činnost, včetně drogové. Z výkonu trestu odnětí svobody byl naposledy propuštěn vloni v létě a za jiný spáchaný trestný čin byl opět potrestán letos v květnu, kdy mu byl mimo jiné uložen trest zákazu činnosti spočívající v zákazu řízení všech vozidel, a to na dobu dvou let,“ doplnila tisková mluvčí. Obviněný muž je sám dlouhodobým uživatelem drog.

„Podali jsme státnímu zastupitelství podnět k podání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby,“ dodal vedoucí třebíčských kriminalistů Milan Špaček. Poté, co soud rozhodl o vzetí osmatřicetiletého muže do vazby, eskortovali ho policisté do věznice.

Případ kriminalisté dále vyšetřují. Mimo jiné prověřují také podezření, že se obviněný muž dopustil ještě majetkové trestné činnosti. Dále policisté zkoumají zbraň, kterou muž měl, a zda se nedopustil v souvislosti s jejím držením dalšího trestného činu, kriminalisté budou také zjišťovat, zda nebyla použita k protiprávnímu jednání.

Za spáchaný přečin nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy lze podle informací policistů uložit trest odnětí svobody až na pět let.

„Potírání drogové trestné činnosti patří mezi dlouhodobé priority třebíčských kriminalistů a při odhalování pachatelů jsou dlouhodobě velmi úspěšní. V prvních šesti měsících letošního roku prověřovali v této oblasti už 59 trestných činů, což je o čtrnáct více než ve stejném období vloni. Drogová trestná činnost patří mezi skrytou a její odhalování je spojeno s pečlivým vyhledáváním a intenzivní operativní činností kriminalistů, zvyšování počtu odhalených trestných činů tak značí jejich úspěšnou a velmi dobrou práci. Páchání drogové trestné činnosti je navíc často spojeno s jinými druhy kriminality, zejména majetkovou a také násilnou, úspěšná práce kriminalistů při odhalování a dopadení pachatelů drogových deliktů se pak pozitivně odráží v poklesu počtu těchto trestných činů a vyšší objasněnosti,“ uzavřela Jana Kroutilová.

  • Facebook
  • Twitter