Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Devatenáct politických subjektů se uchází o hlasy ve sněmovních volbách na Vysočině

/
/
/
506 Zobrazení



Do úzávěrky pro podání kandidátních listin do podzimních voleb do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR podalo na Vysočině své kandidátní listiny devatenáct politických stran, politických hnutí a koalic, což je o pět méně než před čtyřmi lety. Do počtu se částečně promítl vznik nových koalic.

V zákonné lhůtě se pro volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR na Vysočině registrovaly podle informací Krajského úřadu Kraje Vysočiny v Jihlavě tyto politické strany, hnutí a koalice:

Svoboda a přímá demokracie (SPD)
SPOLU – ODS, KDU-ČSL, TOP 09 (koalice – Občanská demokratická strana, KDU-ČSL a TOP 09)
Komunistická strana Čech a Moravy
Česká strana sociálně demokratická
Strana zelených
Aliance národních sil
VOLNÝ blok
PŘÍSAHA – občanské hnutí Roberta Šlachty
Aliance pro budoucnost
PIRÁTI a STAROSTOVÉ (koalice – Česká pirátská strana a STAROSTOVÉ A NEZÁVISLÍ)
ANO 2011
Moravané
Urza.cz: Nechceme vaše hlasy; ke svobodě se nelze provolit. Odmítneme každou politickou funkci; nechceme totiž lidem nařizovat, jak mají žít. Máme jinou vizi. Jdeme jinou cestou – najdete ji na webu www.urza.cz
Trikolora Svobodní Soukromníci
Hnutí Prameny
Švýcarská demokracie (www.svycarska-demokracie.cz)
Otevřeme Česko normálnímu životu
Moravské zemské hnutí
Koruna Česká (monarchistická strana Čech, Moravy a Slezska)

„Krajský úřad Kraje Vysočina bude až do 9. srpna kontrolovat povinné náležitosti kandidátních listin. Následovat budou lhůty na odstranění případných nedostatků a zapracování možných změn. Ověřené a opravené kandidátky budou zaregistrovány 20. srpna. Počet uskupení nebo jejich kandidátů se tak v čase může ještě měnit. Registrace kandidátních listin je podmínkou pro zahájení tisku hlasovacích lístků,“ doplnila Jitka Svatošová, tisková mluvčí Krajského úřadu Kraje Vysočiny v Jihlavě.

  • Facebook
  • Twitter