Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Dětský den v Suché se vydařil

/
/
/
789 Zobrazení



V Suché u Havlíčkova Brodu připravili členové SDH Suchá Den dětí na sobotu 11. června. Děti soutěžily v různých disciplínách, skákání v pytli, házení na plechovky, skládání puzzle, chůze s ping pingovým míčkem, házení míčků na terč.

„S přípravou jsme začali už v říjnu 2021, když jsem zažádala město Havlíčkův Brod o grant ve výši 5000 Kč. Děkuji touto cestou o poskytnutí grantu,“ uvedla Pavlína Vaněčková, hlavní pořadatelka Dětského dne v Suché. Za soutěže dostaly děti balíček sladkostí, kde také našly pudingy s Amylonu, tyčky od Bombus energie a spousta další dobrot na které přispěli 3K TRANS, s. r. o., Dušan Klement, Auto doprava – Petr Coufal, Obchod s palivy a písky, s. r. o., Roman Vaněček a Futaba CZ. Odměna byla rozšířená i o podepsanou kartičku od brankáře Washingtonu Capitals – Vítka Vaněčka.
Velký úspěch měl také taneční animační program, který si pro děti připravila úžasná Kristýnka Čeplová a divadýlko MRAK s představením Dobrodružství skřítka Šubíska od Yvony Krškové. Děti si mohly také během celého odpoledne zaskákat ve skákacím hradu, o nějž byl také velký zájem. Přijeli i hasiči z Mírovky předvést hasičské auto a správné hašení požáru např. rozpálený olej na plotně. Občerstvení bylo pestré. Firma Catus Havlíčkův Brod věnovala úžasné nápoje pro děti. Dále měla velký úspěch uzená vepřové kýta na grilu, klobásy, párek v rohlíku a hranolky. „Snažíme se dětský den pořádat každý rok, výjimkou byl pouze rok 2019 který musel být zrušen, jak vše ostatní v rámci covidu-19. Všem chci poděkovat za účast a hlavně za pomoc těm, kteří mi pomohli zrealizovat Dětský den,“ řekla Pavlína Vaněčková.

Málokdo asi ví, že historie oslav Dne dětí spadá do roku 1920 a původní myšlenka vznikla v Turecku, kde je státem uznávaným svátkem. Den dětí má vlastně dvě data oslav. Od roku 1954, kdy OSN vyhlásila oficiální Světový den dětí, se tento svátek slaví v různých státech v různou dobu. V některých státech se slaví 1. června, v jiných 20. listopadu, některé státy slaví Den dětí jak v červnu, tak v listopadu. V České republice se slaví Den dětí 1. června. Dobrým zvykem se stalo i to, že v čase kolem začátku června se pro děti konají různé akce, pořádané všemi možnými organizacemi a spolky.

Hry pro děti
Kristýna Čeplová a její animační program v podobě tanců
  • Facebook
  • Twitter