Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Dar světelských zpěváků pro havlíčkobrodskou nemocnici

/
/
/
467 Zobrazení



„Rybova mše v provedení profesionálních hudebníků a zpěváků našich i evropských podií i sboru Gaudeamus byla úžasným zážitkem. Interpreti ji předvedly hned 2x během odpoledne a večera. Z výtěžku bude pro neonatologii Nemocnice Havlíčkův Brod zakoupen mobilní monitor pro sledování životních funkcí. Význam mobilních monitorů spočívá v tom, že sestry mohou sledovat v daných intervalech životní funkce novorozenců u maminek a děti se nemusí budit a odnášet k měření z postýlky. Zvýší se tím možnost ošetřování rizikových dětí bez separace od maminky. Každé oddělení dítěte o matky je výrazný stres a ten chceme co nejvíce eliminovat,“ dodala primářka Magdaléna Chvílová Weberová. Protože peníze přicházely na účet průběžně, stanice si už mohla zakoupit monitor – pulzní oxymetr a ukázat jej při předávání šeku.

Benefiční koncert se konal už podruhé. V roce 2016 se vybrala částka přesahující 26 000 Kč.

Poděkování z nemocnice míří k pořadateli akce dirigentu Jiřímu Trtíkovi a sopranistce Lucii Kaňkové, pěvkyni Marii Svobodové, sólistovi Státní opery Martinu Šrejmovi a držiteli Ceny Thálie Pavlu Vančurovi. Ale také ke sponzorům, díky nimž se vybrala částka:
Bohemia Machine – Jiří Trtík, Interkonsult – Jiří Hudera, Elektro Dvořák – Vlastislav Dvořák, Nissens – Jaroslav Hroch, KV Stavby – Lukáš Kalenský , ESA plating, Rehabilitační praxe Věra Kubíčková, Městská restaurace Světlá nad Sázavou, Penzion Maria.

Text: Vendula Kadlecová

  • Facebook
  • Twitter