Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Další řidiči na Vysočině přišli v sobotu o řidičské průkazy

/
/
/
720 Zobrazení



Během soboty 23. března zadrželi policisté na třech místech Vysočiny řidiče, kteří před jízdou požili alkohol nebo drogy. Jeden z nich usedl za volant, ač to měl soudně zakázané.

„V sobotu po třetí hodině ráno zastavili policisté v Nádražní ulici v Havlíčkově Brodě v rámci běžné silniční kontroly osobní auto, které řídil třiapadesátiletý muž. Policisté dechovou zkouškou zjistili alkohol v dechu řidiče, hodnota ukázala 1,14 promile. Policisté muži zakázali další jízdu a namístě mu zadrželi řidičský průkaz. Poté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který v případě prokázání viny a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok a zákaz činnosti spočívající v řízení motorových vozidel,“ popsal první případ policejní mluvčí David Linhart.

Před devátou hodinou se opakoval podobný případ v Brněnské ulici ve Žďáře nad Sázavou. „U sedmačtyřicetiletého muže policisté dechovou zkouškou zjistili alkohol ve výši 0,88 promile. Muži zakázali další jízdu a zadrželi mu řidičský průkaz. Událost poté zaevidovali jako přestupek v dopravě, za který řidiči hrozí ve správním řízení pokuta a zákaz činnosti spočívající v řízení motorových vozidel,“ doplnil David Linhart.

Po půlnoci kontrolovali policisté z Moravských Budějovic v ulici K Vodojemu osobní auto Škoda Forman, který řídil jednadvacetiletý muž.
„Policisté u řidiče provedli test na zjištění přítomnosti omamných a psychotropních látek, který byl pozitivní a vykazoval přítomnost látek amfetamin a metamfetamin. Při lustraci řidiče zjistili, že má okresním soudem vysloven platný zákaz činnosti spočívající v řízení motorových vozidel. Proto i jemu policisté zakázali další jízdu a po řádném poučení jej vyzvali k podrobení se lékařskému vyšetření, což odmítl. Poté policisté celý případ zadokumentovali jako přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za který hrozí trest odnětí svobody až na dva roky a dále jako přestupek v dopravě, ze kterého se mladý muž bude zodpovídat ve správním řízení,“ uzavřel tiskový mluvčí.

David Linhart

  • Facebook
  • Twitter