Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Další distributor pervitinu v rukou jihlavských policistů

/
/
/
402 Zobrazení



Jihlavští kriminalisté dopadli na jihlavském autobusovém nádraží čtyřiadvacetiletého muže důvodně podezřelého ze spáchání drogové trestné činnosti, do Jihlavy přijel z Prahy, odkud si vezl nakoupený pervitin určený jak pro vlastní spotřebu, tak pro další distribuci.

„Krystalickou látku vydal a kriminalisté necelých deset gramů pervitinu zajistili. Zadrženého muže odvezli na oddělení policie a umístili do cely. Krystalická látka bude podrobena expertíze na odborném policejním pracovišti,“ popsala policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání zadrženého. „Čtyřiadvacetiletý muž z Jihlavska byl obviněn ze spáchání přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ dodal Jakub Pivoňka, vedoucí oddělení obecné kriminality. Obviněný muž ještě v minulosti nebyl soudně trestán.
„Obviněn je z toho, že přibližně od loňského podzimu poskytoval v desítkách případů dalším lidem pervitin. Drogy distribuoval převážně na různých místech Třeště a dále také Jihlavy. Opakovaně jel pro pervitin do Prahy, kde nakoupil několik desítek gramů drogy. Pervitin poté převážně prodával, nebo jej v některých případech poskytl zdarma,“ doplnila tisková mluvčí s tím, že po provedení všech nezbytných procesních úkonů byl obviněný muž ze zadržení propuštěn a je stíhán na svobodě. Za spáchanou drogovou trestnou činnost lze podle informací policistů uložit trest odnětí svobody až na pět let.

Úvodní foto: Zadržený pervitin, archiv Policie ČR

  • Facebook
  • Twitter