Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Dakar vážně i s humorem v Havlíčkově Brodě

/
/
/
594 Zobrazení



Městské divadlo a kino Ostrov v Havlíčkově Brodě uvedlo ve čtvrtek 4. dubna zábavný pořad moderátora a reportéra Jana Říhy Dakar ze zákulisí aneb Dobrodružství s cejchem smrti.

Na pódiu byli tři účastníci Rallye Dakar s různým pohledem na nejtěžší motoristický závod. Jan Říha se od roku 2005 celkem třináctkrát účastnil Dakaru v roli novináře. Martin Kolomý a Rostislav Plný zažili závod ve startovním poli. Ze začátku pořadu bylo puštěno několik videí, aby se návštěvníci pořadu mohli seznámit s atmosférou závodu. Pak následovaly dotazy směrované na závodníky z týmu Buggyra Racing. Některé otázky navodily i humorné odpovědi. Ohledně otázky na závadu kardanu, který zkomplikoval závod v roce 2018 a v roce 2019 ukončil soutěž, pilot Tatry Martin Kolomý odpověděl: „Nechtěl bych být na jednání Buggyara Racing a výrobcem kardanu. Určitě bude změna dodavatele.“ Více pověděl navigátor Rostislav Plný. „ Potkala nás stejná závada jako vloni. Praskl nám kardan. Byl špatný svár, který někdo lajdácky udělal v české firmě. Měli jsme smůlu, že se závada vyskytla v nepřípustném místě. Náhradní díl nám přivezli na místo asi pět kilometrů od kamionu. V noci jsme kardan o délce asi metr a váze 80 kilogramu v pěti lidech nesli. V dunách se vlastně vzdálenost zdvojnásobila, protože se šlo do kopce a z kopce, v písku jsme se bořili po kolena. Po šesti hodinách jsme kardan dotáhli ke kamionu.“ Po výměně kardanu posádka v noci nepokračovala v jízdě, protože jezdit v dunách po tmě je o život. Byli smířeni, že v hlavní soutěži nebudou pokračovat. Martin Kolomý a Rostislav Plný pohovořili, jak se dostali na závody Rallye Dakar. Tím také asi dali návod mladým účastníkům besedy na to, co je třeba udělat pro uskutečnění svého snu.

  • Facebook
  • Twitter