Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Čtyřicet nových parkovacích míst pro klienty novoměstské nemocnice, vzniká tu nové parkoviště

/
/
/
518 Zobrazení



Nová parkovací plocha vzniká za stávajícím parkovištěm u Nemocnice Nové Město na Moravě v části obrácené směrem ke garážím a na pozemku, jehož vlastníkem je Kraj Vysočina. S dokončením se počítá do poloviny listopadu letošního roku.

„Stavba byla předána zhotoviteli a za necelé tři měsíce by měla být dokončena,“ potvrzuje technický náměstek Nemocnice Nové Město na Moravě Jiří Drdla. Řeč je o vybudování nových parkovacích míst pod kolejemi u „horního“ parkoviště.

Prostor vhodných k parkování je v okolí nemocničního zařízení stále nedostatek. To vedlo k rozhodnutí rozšířit plochu, která je k zaparkování aut dlouhodobě určena. Jednatřicet nových stání pro auta vznikne na parcele, jež na „horní“ parkoviště bezprostředně navazuje.
„Devět dalších parkovacích míst nahradí zrušené ostrůvky se zelení na stávajícím parkovišti. Zeleň na některých místech byla v katastrofálním stavu, nedaří se jí tam, proto jsme se rozhodli tato místa přeměnit na další parkování,“ doplňuje Jiří Drdla.


Výstavba nových prostor pro parkování, kterou realizuje novoměstská nemocnice z vlastních prostředků, vyjde na 2 421 800 korun. Sedmi sty tisíci korun se na stavbě spolupodílí město Nové Město na Moravě. Termín dokončení stavby je naplánovaný na 15. listopadu letošního roku.

  • Facebook
  • Twitter