Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Čtyři sta tisíc korun rozdá spolkům a neziskovkám v okolí závodů HARTMANN – RICO v rámci projektu Dobrý soused

/
/
/
259 Zobrazení



Celkem 400 tisíc korun rozdá v letošním roce společnost HARTMAN – RICO obecně prospěšným spolkům, občanským sdružením či organizacím působícím v okolí závodů ve Veverské Bítýšce, Chvalkovicích a Havlíčkově Brodě.

Projekt Dobrý soused se letos koná po jednadvacáté a firma už jeho prostřednictvím rozdala více než čtyři a půl milionu korun. Žádosti o podporu lze podávat do konce března. „Téma udržitelnosti a společenské odpovědnosti je pro nás nesmírně důležité. Prostřednictvím projektu Dobrý soused máme možnost podporovat rozvoj veřejného prostoru i společenského života přímo v okolí našich výrobních závodů. Věříme, že i příspěvek v hodnotě několika desítek tisíc korun mnohdy může pomoci rozběhnout aktivity, které mají významný a pozitivní vliv na místní komunity,“ říká Pavel Fuchs, Managing Director a člen představenstva společnosti HARTMANN – RICO.

HARTMANN – RICO plánuje v letošním roce mezi spolky, sdružení i jednotlivce rozdat celkem 400 tisíc korun. Více než polovina této částky půjde do okolí výrobního závodu ve Veverské Bítýšce. Druhá část se pak rozdělí mezi žadatele z okolí závodů v Havlíčkově Brodě a Chvalkovicích. Žádosti je možné podávat do 29. února.

Školky, školy, sportovní kluby i kultura
Během uplynulých 20 let rozdala společnost HARTMANN – RICO na podporu místního života v okolí závodů už více než 4,5 milionu korun. Jen v loňském roce se finanční podpory dočkalo celkem 48 žadatelů.
V Jihomoravském kraji si podporu převzali například zástupci Klubu přátel ZUŠ ve Veverské Bítýšce, Mateřského centra Oříšek, Klubu vodní turistiky Veverská Bítýška, Krojované chasy Lažánky či mažoretek Hvězdičky Rosice.
Na Vysočině šlo třeba o oddíly házené, volejbalu či šachu při TJ Jiskra Havlíčkův Brod, Nadační fond pro hipoterapii nebo mažoretky Mláďata Chotěboř. V Královéhradeckém kraji podporu získali dobrovolní hasiči z Brzic či Heřmanic, TJ Sokol Opočno, ZŠ a MŠ Chvalkovice či Mateřské centrum Na zámečku.
„Věříme, že i v letošním roce se sejde celá řada zajímavých projektů a akcí, které také díky naší podpoře zlepší život v místních komunitách od dětí až po seniory,“ dodává Pavel Fuchs.

Projekt Dobrý soused
Projekt Dobrý soused vznikl v roce 2003. Jeho cílem je podpora neziskových organizací, spolků či jednotlivců v krajích Jihomoravském, Vysočina a Královéhradeckém. Jednou ročně se rozděluje finanční podpora místním projektům a aktivitám, které se věnují rozvoji dětí a seniorů. Za dvacet let už HARTMANN díky tomuto projektu rozdal více než 4,5 milionu korun.

  • Facebook
  • Twitter