Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Čtveřice útočníků skončila v Třebíči v rukou policistů

/
/
/
501 Zobrazení



Čtyři mladíci napadli na Karlově náměstí v Třebíči v pátek 26. února v podvečer muže, kterému se podařilo utéct, své věci uhájit a vyhledat pomoc v nedaleké budově, utrpěl ale zranění a vznikla mu škoda na rozbitém telefonu. Všechny podezřelé policisté v krátké době dopadli a skončili v celách s obviněním ze spáchání zvlášť závažného zločinu.

„Útočníci po činu z místa utekli. Do lokality náměstí ihned vyjely policejní hlídky a strážníci městské policie. V krátké době se jim podařilo vytipovat podezřelé a tři z nich dopadli ve městě ještě do půlnoci a čtvrtého muže vypátrali a zadrželi v Třebíči následující den dopoledne. Všichni čtyři zadržení byli převezeni na oddělení policie a umístěni do policejních cel,“ uvedla policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Na základě důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání čtyř mladých mužů, jednoho z Třebíče, dvou z Brněnska a jednoho z Jihlavska. „Muži ve věku mezi osmnácti a jednadvaceti lety byli obviněni ze zvlášť závažného zločinu loupeže spáchané ve spolupachatelství,“ doplnil Milan Špaček, vedoucí oddělení obecné kriminality. Tři z obviněných už byli v minulosti soudně trestáni, přičemž dva z nich za násilnou trestnou činnost.

„Všichni čtyři zadržení byli obviněni z toho, že na ulici přepadli devatenáctiletého muže, kterému se snažili za použití násilí vzít tašku a hodinky. Po předchozí vzájemné dohodě ho jeden z nich prostřednictvím komunikace na sociální síti vylákal na náměstí, kde ho všichni fyzicky napadali s cílem zmocnit se jeho věcí. Snažili se mu strhnout jeho příruční tašku a vzít hodinky, čemuž se přepadený muž aktivně bránil. Vyhrožovali mu, opakovaně ho udeřili a kopali, přičemž se následně podařilo napadenému utéct a schovat se u svých známých. Zmocnit tašky se pachatelům nepodařilo. Napadený muž utrpěl mimo jiné poranění v oblasti hlavy. Vznikla mu škoda také rozbitím mobilního telefonu,“ dodala Jana Kroutilová. Soud rozhodl o jejich vzetí do vazby, následně je eskortovali policisté do věznice. „Za spáchaný trestný čin lze uložit trest odnětí svobody až na deset let,“ zakončil vedoucí třebíčských kriminalistů.

  • Facebook
  • Twitter