Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Ve středu zahájí provoz v Chotěboři nový domov pro seniory, nastěhují se sem první klienti

/
/
/
594 Zobrazení



V Chotěboři se ve středu 3. března otevře nový moderní domov pro seniory, do kterého se nastěhují první klienti. Domov nabízí pobytové sociální služby v 26 jednolůžkových a 48 dvoulůžkových pokojích s vlastním sociálním zařízením.

Výstavba dvoupodlažní budovy odstartovala v říjnu roku 2019 a nyní už je vše připraveno pro přijetí prvních obyvatel. Projekt domova společnosti SeneCura vznikl za podpory města Chotěboř i Kraje Vysočina. Celková plocha budovy přesáhne 4 200 m2 a klienti zde budou mít k dispozici společenské místnosti, ergoterapeutickou místnost, fitness centrum, vybavení pro terapie a masáže nebo kadeřnictví. Součástí domova je i terapeutická zahrada Memory Garden s nekonečnými cestami pro lepší orientaci klientů s demencí a také velký taneční sál, který bude sloužit nejen pro taneční klub města, ale také k pořádání kurzů, zájmových kroužků a dalších společenských aktivit.

Jeden z pokojů v domově SeneCura Chotěboř, foto: archiv SeneCura Chotěboř


V domově bude zaměstnáno na šest desítek pracovníků – pečovatelů, sester, kuchařů a pomocného personálu. Chotěboř se stala druhým domovem skupiny SeneCura na Vysočině. V roce 2019 se otevřelo SeniorCentrum také v Telči. Společnost SeneCura je s více než 2 000 lůžky největší soukromý poskytovatel pobytových sociálních služeb v České republice, provozuje zde celkem patnáct SeniorCenter.

  • Facebook
  • Twitter