Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Čítárnička v krajské knihovně v Brodě potěšila děti i rodiče

/
/
/
171 Zobrazení



Krajská knihovna Vysočiny (KKV) v Havlíčkově Brodě uspořádala v úterý 16. dubna oblíbenou Čítárničku se známými herečkami Michaelou Dolinovou a Valerií Zawadskou. Knihu ke čtení vybrala Michaela Dolinová: Z deníku kocoura Modroočka jsem poprvé četla v osmi letech, kterou napsal Josef Kolář v roce 1965.

Základem knihy byly Modroočkovy příběhy vyprávěné rozhlasovým Hajajou, Vlastimilem Brodským, v roce 1962. Ilustrované vyprávění o chytrém kocourkovi, který si psal deník o svých příbězích a zkušenostech v domě svého pána, vyšlo od roku 1965 celkem devětkrát a k velké oblibě této knížky jistě přispěly líbivé ilustrace Heleny Zmatlíkové. Zelenoočka, Bělovous Zrzunda, Kiki a především kocourek Modroočko – právě oni jsou hlavními hrdiny půvabných příhod. Modročko vyroste z malého kocourka v tatínka čtyř koťátek. Čtení potěšilo nejen děti, ale i rodiče kteří zavzpomínali na své dětství a Modročkovy příhody. Michaela Dolinová a Valerie Zawadská poutavě četly.

Na závěr čtení přiznala Valerie Zawadská: „Až dnes jsem poznala knihu Z deníku kocoura Modroočka. Půjčím si ji u nás v knihovně.“ Na památku se děti vyfotily s Michaelou Dolinovou a Valerií Zavadskou.

  • Facebook
  • Twitter