Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Čítárnička s Markétou Hejkalovou v krajské knihovně

/
/
/
830 Zobrazení



Dětské oddělení Krajské knihovny Vysočiny (KKV) v Havlíčkově Brodě uspořádalo ve čtvrtek 2. května akci pod názvem Čítárnička s Markétou Hejkalovou. Známá havlíčkobrodská spisovatelka se dětem představila a krátce pohovořila o své spisovatelské a překladatelské činnosti.

Před začátkem čtení nové povídky Hejkal se nesmí bát od Markéty Hejkalové se dohodlo mezi přítomnými dětmi, kdo se bude se spisovatelkou podílet na čtení povídky.
Dále spisovatelka přečetla úryvek z knihy Dům drobných radostí od francouzské autorky Colette Vivierové a poslední ukázka byla z knihy Šli myšáci do světa, kterou Markéta Hejkalová napsala ještě pod svým dívčím jménem Pražáková. Po čtení děti využily možnost položit pár otázek spisovatelce, aby se více dozvěděly, jak se píše kniha. Brodská spisovatelka se podepsala na zeď v dětském oddělení knihovny KKV, které vyhlašuje výtvarnou soutěž o nejlepší ilustraci k povídce Hejkal se nesmí bát. Povídka je k vyzvednutí na dětském oddělení nebo ke stažení na webu KKV. Povídka bude vydána s nejlepšími ilustracemi. Soutěž je určena pro jednotlivce i kolektivy dětí do 15 let. Výtvory noste na dětské oddělení do 1. července 2019.

  • Facebook
  • Twitter