Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Čištění Sázavy opět po roce, tentokrát po třinácté

/
/
/
269 Zobrazení



V letošním roce se opět uskuteční tradiční akce Čistá řeka Sázava na Vysočině 2023 – dobrovolnické čištění řeky Sázavy od mechanických nečistot a odpadků, a to jednak jejího toku a jednak také břehů. Letošní ročník proběhne v termínu od 11. do 15. dubna.

Čištění Sázavy probíhá souběžně na více částech toku. Pod taktovkou několika organizátorů bude napříč dvěma kraji vyčištěno celkem dvě stě kilometrů řeky, na Vysočině bude Sázava vyčištěna i s přítoky v délce 70 kilometrů.

Akce Čistá řeka Sázava na Vysočině se koná v kooperaci s akcí Čistá Vysočina, úklidem veřejných prostranství, který organizuje Kraj Vysočina.

„Hlavní čištění pro veřejnost bude probíhat v sobotu 15. dubna, čemuž odpovídají i místa a časy srazů na plakátu. Dobrovolníci se mohou hlásit na uvedené kontakty, každý tradičně dostane pracovní rukavice, pytle, malou svačinku a něco na památku,“ popisuje Lucie Šulcová, organizátorka akce Čistá řeka Sázava na Vysočině 2023.

  • Facebook
  • Twitter