Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Chtěl ukrást hodinky téměř za sto tisíc, městští strážníci byli rychlejší

/
/
/
608 Zobrazení



Krádež hodinek za téměř sto tisíc korun nevyšla v pondělí 28. února kolem druhé hodiny ráno v lokalitě mostu vedoucího z Komenského na Žerotínovo náměstí v Třebíči třiatřicetiletému muži. Překvapil ho rychlý zásah městských strážníků, kteří lupiče krátce po činu dopadli.

„Muž měl u sebe i odcizené věci. Přivolaní policisté muže převzali, odcizené hodinky vydal a policisté je zajistili. Pachatel byl pod vlivem alkoholu, při dechové zkoušce mu policisté naměřili přes dvě promile. Opilého muže odvezli na protialkoholní záchytnou stanici,“ popsala policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání muže. „Třiatřicetiletý muž z Třebíčska byl obviněn z přečinu krádeže spáchané vloupáním a přečinu poškození cizí věci,“ dodal Milan Špaček, vedoucí oddělení obecné kriminality. Obviněný muž byl v minulosti už opakovaně soudně trestán za různorodou trestnou činnost, naposledy byl odsouzen vloni na podzim.

„Muž je obviněn z toho, že rozbil výlohu obchodu v části Vnitřní Město a odcizil vystavené náramkové hodinky. Šestnáct kusů hodinek schoval do batohu a snažil se z místa utéct, to se mu ale nepodařilo. Poškozením skleněné výlohy vznikla škoda přibližně za deset tisíc korun,“ doplnila tisková mluvčí. Případ kriminalisté dále vyšetřují. Za trestný čin lze uložit trest odnětí svobody až na dva roky.

  • Facebook
  • Twitter