Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Čeští softbalisté v Brodě nestačili na Japonsko. Po skvělém startu prohráli 3:4

/
/
/
511 Zobrazení



Skvělá první směna i solidní zbytek zápasu. Čeští reprezentanti přesto v Havlíčkově Brodě na druhé vítězství na světovém šampionátu nedosáhli. Přestože v úvodu vedli už 3:0, favorizovaným Japoncům nakonec podlehli 3:4.

Skvělý vstup Čechů do zápasu podpořil i japonský nadhazovač Hayami Takahaši. Tomu se před necelými 800 fanoušky v Hippos aréně vůbec nevedlo. První bod národní tým získal po sérii jeho nepřesných nadhozů. Další dva doběhy pak Češi přidali po dlouhém odpalu Michala Kolůcha.

Následně japonští trenéři logicky nadhazovače vystřídali. Místo Takahašiho nastoupil Hikaru Matsuda a v utkání nastal zlom. Od té doby nebyli domácí hráči s to odpálit a až do konce zápasu nepřidali ani bod.

Za český tým v úvodní části duelu nadhazoval Michal Holobrádek – jediný hráč havlíčkobrodských Hrochů v národním výběru. A vedl si obstojně. Japonci, kteří patří mezi nejlepší týmy světa, proti němu dokázali v prvních čtyřech směnách odpálit sedmkrát. Zároveň ale hráli velice trpělivě, potrestali drobné chyby v české obraně a ve čtvrtém dějství se jim podařilo srovnat na 3:3.

Následně místo Holobrádka nastoupil na nadhoz Marek Joska. Proti němu sice dokázali Japonci odpálit jen dvakrát, díky ráně Tayia Kataoky ale přece jen zaznamenali čtvrtý bod a v páté směně tak otočili skóre.

Češi už na obrat nedokázali zareagovat a po úvodní prohře s Novým Zélandem tak podruhé na domácím mistrovství světa prohráli. V pondělí se národní tým představí opět v Praze, kde ho čeká souboj s Argentinou, tedy s dalším týmem, který chce v Česku útočit na medaili.

V Brodě se pak čeští softbalisté představí minimálně ještě dvakrát. V úterý v 19.30 se tam utkají s Filipínami a ve čtvrtek v 19.30 tam pak narazí na Kubu.

Kromě zápasů českého týmu diváci v Hippos aréně viděli i událost, která se v softbalu vidí málokdy. Odpoledne tam totiž prohrál největší favorit – Nový Zéland. Jeho reprezentanti nestačili na Mexiko 4:5. Kromě toho v Brodě v neděli Kuba přehrála Botswanu 6:0 a Argentina rozdrtila Filipíny 15:0.

V pondělí se ve městě na Sázavě budou hrát zápasy základní skupiny B. Fanoušci se tak budou moct přijít podívat třeba na medailové kandidáty z Kanady, Austrálie nebo Spojených států. V Hippos aréně pak budou hrát třeba taky Dánové nebo Nizozemci, kteří si z Vysočiny v minulosti odvezli několik cenných kovů z evropských šampionátů.

Pondělní program mistrovství světa v Havlíčkově Brodě:

10.30 Jižní Afrika – Singapur
13.30 Nizozemsko – Venezuela
16.30 Dánsko – Austrálie
19.30 Spojené státy – Kanada

Ilustrační foto: Jaroslav Loskot

  • Facebook
  • Twitter