Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Okresní pohárové derby mezi FC Vysočina a Starou Říší v Telči

/
/
/
2181 Zobrazení



Telč bude ve středu 26. srpna od 17.30 hostit okresní fotbalový svátek – v rámci prvního kola poháru ve fotbale se v derby střetne divizní FSC Stará Říše s druholigovým FC Vysočina Jihlava. Pro jihlavský tým půjde o soutěžní premiéru v ročníku 2020/21.

Oba celky se v pohárovém měření střetly před pěti lety. Postup přes divizní Starou Říši, jejíž obranu řídil exjihlavský Michal Kadlec, tehdy pro prvoligovou Vysočinu představoval velmi těžký oříšek. Hosté sice šli Vaculíkem do vedení, ale nadšeně hrající domácí stav ve 49. minutě otočili. Po hodině hry ale vyrovnal Fulnek a sedm minut před koncem uklidnil jihlavské fanoušky Nerad – 2:3 (1:1).

Stará Říše se častěji poměřuje se starším dorostem či juniorkou FC Vysočina. Letos v únoru starší dorost FC Vysočina porazil FSC 3:2 (2:1) a předtím zářijové divizní utkání skončilo výhrou juniorky 4:2 (2:1).

Stará Říše, kterou vede jihlavská fotbalová legenda Luděk Kovačík, do nové fotbalové sezóny vstoupila už 8. srpna, kdy v úvodním kole divize prohrála 2:1 v Bystřici nad Pernštejnem. O týden později se radovala z cenné výhry 0:3 v derby na půdě Polné, ovšem v sobotu museli Staroříšští v exilu v Telči vstřebat těžký direkt 0:7 od Žďáru nad Sázavou. V kádru Staré Říše lze nalézt celou řadu exjihlavských fotbalistů – gólmana Martina Jíchu, Petra Heideho, Richarda Svobodu, Michala Vacka, Radka Cipruše nebo Filipa Nehybu.

Kouč Aleš Křeček před pohárovým duelem uvedl: „Ve Staré Říši sehrajeme první ostrý zápas v sezoně. Víme, že pohárové duely jsou hrozně specifické a ošemetné. Samozřejmě do něj jdeme s cílem jednoznačně postoupit dál. Výkon v tomto zápase může napovědět, v jakém složení můžeme nastoupit v neděli proti Hradci Králové.“

  • Facebook
  • Twitter