Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Centrum Kopretina podporuje rodinu v pěti zařízeních na Žďársku

/
/
/
560 Zobrazení



S postupným nástupem letního času přichází i rozšíření nabídky centra Kopretina o veřejné akce pořádané pro rodiny s dětmi ve venkovním prostředí. Centrum, které provozuje svoji činnost v pěti zařízeních na Žďársku, je pro případné zájemce otevřeno v Radešínské Svratce, v Bystřici nad Pernštejnem, Radostíně nad Oslavou, Velkém Meziříčí a Žďáře nad Sázavou.

„Naším posláním je podpora rodiny, zvyšování rodičovských kompetencí a zodpovědnosti. Za pomoci naší programové nabídky se snažíme preventivně působit proti negativním jevům v rodině, podporujeme komunikaci mezi generacemi v rodinách, jejich vztahy a společenství,“ upřesňuje Lenka Vencálková, pracovnice pověřená vedením centra Kopretina.
„Navštěvují nás rodiny s dětmi, maminky nebo tatínkové na mateřské či rodičovské dovolené, prarodiče, těhotné ženy a jejich partneři. Občas přijde s dítětem na program i strýc nebo teta,“ doplňuje Lenka Vencálková.

Během května a června, zejména v období svátku Dne dětí uspořádá centrum Kopretina několik akcí určených především pro rodiče s dětmi.
V Radostíně nad Oslavou proběhne začátkem května Pouť rodin na sv. Hostýn, do Zoo Zlín Lešná, Kroměříže s plavbou po Baťově kanálu.
Předposlední květnový den mohou zájemci navštívit velkomeziříčské centrum, kde bude připraven Dětský den.
Ve Žďáře nad Sázavou a v Bystřici nad Pernštejnem je 8. června v plánu výlet pro rodiny s dětmi do zábavního parku Mirakulum, Radešínská Svratka do Mirakula vyrazí 25. května.
Ve Žďáře se 26. června uskuteční tradiční akce zejména pro tatínky s názvem Táta dneska frčí.

Mimo volnočasové aktivity určené rodinám nabízí Kopretina i různé typy vzdělávání, společenské akce a tvůrčí dílny. Pravidelnou nabídku programů Kopretina naleznou zájemci na webu www.zdar.charita.cz.

  • Facebook
  • Twitter