Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Horní část parkovacího domu v Žižkově ulici v Brodě se otevřela řidičům

/
/
/
883 Zobrazení



Od úterý 12. října je v provozu horní část parkovacího domu, který radnice v Havlíčkově Brodě vybudovala u nového objektu Krajské knihovny Vysočiny v Žižkově ulici.

Spodní zastřešené podlaží, jež je zatím kvůli stěhování knihovny uzavřeno, bude řidičům k dispozici do konce letošního roku. Další nové parkoviště buduje radnice pod knihovnou směrem k řece Sázavě.

Do parkovacího domu se vejde celkem 88 automobilů, pět stání je vyhrazeno pro osoby se zdravotním postižením. Parkoviště disponuje v každém patře dvěma parkovacími terminály. První a druhou hodinu mohou řidiči využít stání zdarma, za každou další je účtováno 10 Kč. Placenou provozní dobu nastavilo město v pracovní dny od 7.00 do 17.00, v sobotu pak od 8.00 do 12.00, v neděli a o státních svátkách stání zpoplatněno nebude.

Pod novou budovou Krajské knihovny Vysočiny směrem k řece Sázavě vzniká v současné době další parkoviště, které zvýší kapacitu stání ve městě o dalších 132 míst, na šesti z nich budou moci parkovat pouze osoby se zdravotním postižením. Na parkoviště povede příjezdová komunikace z asfaltobetonu a doplní ho veřejné osvětlení. Řidiči elektromobilů budou moci využít dobíjecí stanici. Náklady na stavbu, které zaplatí město ze svého rozpočtu, činí 21,5 milionu korun. Parkovací plocha začne sloužit řidičům v červnu příštího roku.

  • Facebook
  • Twitter