Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Brodská porodnice nabízí budoucím matkám další konzultace

/
/
/
562 Zobrazení



Kamarádky Petra a Dominika jsou zrovna na procházce na Havlíčkově náměstí v Brodě, Petra veze miminko a Dominika po očku hlídá dceru na odrážedle. Je na ní vidět, že za chvíli bude také brázdit ulice s kočárkem.

„V havlíčkobrodské porodnici jsem byla moc spokojená. Obzvlášť porodní asistentky byly opravdu hodné a moc mi pomohly,“ vzpomíná s úsměvem Petra. „Taky mám s porodnicí dobrou zkušenost. I podruhé budu rodit v Havlíčkově Brodě,“ přitakává Dominika.
I přesto, že už teď je havlíčkobrodská nemocnice vyhlášena svým skvělým přístupem k rodičkám, rozhodla se pro další vstřícný krok. Nově mohou rodičky kromě předporodního kurzu, o který je dlouhodobě velký zájem, absolvovat zadarmo i pohovor s lékařem a porodní asistentkou.
„Pro poskytnutí této služby jsme se rozhodli na základě požadavku rodiček, které jsou sice s předporodními kurzy velmi spokojeny, ale přeci jen se občas objeví dotaz, který by radši položily lékaři v soukromí mimo skupinu.“ objasňuje původ nápadu mluvčí nemocnice Petra Černo.

Rodičky ví, do čeho jdou
Pohovory jsou vedeny doktorem Petrem Janovským a porodní asistentkou Denisou Dostálovou, kteří se dobrovolně přihlásili a jsou rodičkám k dispozici jednou za měsíc. A budoucí maminky už zájem mají. „První dva termíny jsou už zaplněny,“ informuje mluvčí.
Petra s Dominikou se shodují, že v době, kdy ony samy rodily, měly dostatek informací o průběhu porodu i o prostředí nemocnice, takže o pohovor by pravděpodobně zájem neměly. „Už díky předporodnímu kurzu jsme vlastně věděly všechno. Byly jsme předtím na prohlídce a porodní asistentky nám na všechny dotazy odpověděly,“ přemýšlí nahlas Petra. „A pak i během porodu mi asistentka pomohla se vším, na co jsem se zeptala, nebo když jsem si nevěděla rady,“ přidává se Dominika.
Jestli pohovory plní očekávání jednotlivých rodiček bude možné posoudit až s odstupem. „Zatím se stále jedná o pilotní projekt, který nemá v okolních nemocnicích obdoby,“ dodává ještě Petra Černo. Termíny pohovorů jsou k dispozici na webu porodnice a služba je pro rodící v místní nemocnici zdarma.

Úvodní ilustrační foto: archiv Vysočina-news.cz

Autorka je absolventkou Letní žurnalistické školy Karla Havlíčka Borovského 2020

  • Facebook
  • Twitter