Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Brod hostí mistrovství světa v softbalu. Ve městě budou hrát i Češi

/
/
/
811 Zobrazení



Havlíčkův Brod a Praha budou od čtvrtka jedenáct dní dějišti softbalového mistrovství světa. Ve městě na Sázavě se postupně představí všech 16 reprezentací, které se na šampionát kvalifikovaly. Nejméně třikrát v Brodě budou hrát i Češi.

Havlíčkův Brod v minulosti hostil už řadu významných sportovních akcí. Byla mezi nimi například olympiáda dětí a mládeže nebo softbalové mistrovství Evropy. Světový šampionát ale obyvatelé města zatím nikdy nezažili.

Změní se to mezi 13. a 23. červnem, kdy se v Česku koná softbalové mistrovství světa. V brodské Hippos aréně se konkrétně bude hrát od 14. do 21. června. Nejprve tam budou na programu zápasy v základních skupinách, v pátek 21. června pak duely o umístění mezi devátým a šestnáctým místem.

Ve městě se třikrát představí i český národní tým, který před brodskými fanoušky bude usilovat o body, které by mu zajistily postup do čtvrtfinále (to si zahraje osm nejlepších celků). V Hippos aréně budou hrát Češi s Japonskem (v neděli 16. června), s Filipínami (v úterý 18. června) a s Kubou (ve čtvrtek 20. června). Zápasy budou začínat buď v 19.00 nebo v 19.30 a vstupenky jsou stále k dispozici.

V českém výběru bude nastupovat taky Michal Holobrádek – jediný zástupce havlíčkobrodských Hrochů v národním týmu.

Kromě Čechů v Havlíčkově Brodě budou hrát i další zajímavé týmy. Půjde například o Nový Zéland, který je největším favoritem na zlatou medaili. Novozélanďané se v Hippos aréně představí třeba v neděli 16. června, kdy od 16.00 narazí na Mexiko.

Softbal je mimořádně populární také v Severní Americe. A právě dvě tamní velmoci – Kanada a Spojené státy – které budou chtít v Česku útočit na medaili, se spolu utkají v pondělí 17. června od 19.30.

K medailovým kandidátům na českém šampionátu budou patřit taky Austrálie nebo Japonsko. Na Australany se můžete přijít podívat například v sobotu 15. června, kdy od 19.30 budou hrát s Američany.

Japonci pak – kromě zápasu s českým týmem – v Brodě sehrají taky třeba zápas s Mexikem v pátek 14. června od 19.30. Brodští softbaloví příznivci pak ve městě můžou navštívit taky duely Dánů a Nizozemců, které znají z nedávných evropských šampionátů. Někteří jejich hráči navíc v minulosti hráli českou extraligu. Kompletní program šampionátu naleznete ZDE.

Obyvatelé Havlíčkova Brodu by konání mistrovství světa neměli výrazněji pocítit. Pořadatelé pouze upozorňují, že během celého šampionátu bude platit zákaz vjezdu do části Plovárenské ulice. Na dopravní změny se pak řidiči musí připravit taky na Žižkově. Některé ulice tam totiž budou průjezdné jen jednosměrně, aby ve druhé polovině vozovky mohli parkovat fanoušci.

Pořadatelé ale zároveň žádají příznivce, kteří se do Brodu chystají, aby – pokud možno – do města přijeli vlakem nebo autobusem. Míst k parkování by totiž v okolí Hippos arény mohl být nedostatek.

  • Facebook
  • Twitter