Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Březen – měsíc čtenářů v Krajské knihovně Vysočiny

/
/
/
645 Zobrazení



Krajská knihovna Vysočiny se opět po roce zapojuje do dvanáctého ročníku celostátní akce Březen – měsíc čtenářů, kterou pořádá SKIP – Svaz knihovníků a informačních pracovníků. Poprvé má akce netradiční podobu a proběhne on-line, i letos se tak čtenáři mohou těšit na soutěže, besedu, vzdělávací programy a další aktivity.

Na milovníky soutěží čeká testík Když šlápneš na devět sedmikrásek najednou, přišlo jaro, který prověří znalosti jara a všeho, co s ním souvisí. Nejedná se o žádné složité úkoly, ale o zpříjemnění času, na tři vylosované pak čeká odměna.
Dětským čtenářům poboček KKV, kteří rádi tvoří, je určena soutěž O nejhezčího králíčka. Soutěž probíhá po celý březen a záleží pouze na dětech, z jakého materiálu a jakou technikou svého králíčka vytvoří.
Ani letos nebude chybět oceňování nejlepších čtenářů – Čtenář roku. Z krajských vítězů vzejde celostátní vítěz, který bude slavnostně představen v přímém přenosu České televize v rámci předávání cen Magnesia Litera 2021.
Všem registrovaným čtenářům je i nadále k dispozici možnost půjčování e-knih zdarma z pohodlí domova. Měsíčně si mohou půjčit až deset e-knih. Pravidla půjčování i videonávod, jak si e-knihu vypůjčit, najdou čtenáři na webových stránkách KKV.
Každé pondělí v březnu probíhají on-line aktivizační videočtvrthodinky Mozek v karanténě? Ne! s lektorkou Janou Vejsadovou, jejichž cílem je aktivizace paměti, pozornosti a dalších poznávacích funkcí, stimulace smyslů a mnoho dalšího. Zájem o videotréninky ze strany posluchačů byl obrovský, kapacita videotréninků byla zaplněna během prvního týdne.
Podrobné informace o akcích k Březnu – měsíci čtenářů jsou dostupné na webu knihovny.

  • Facebook
  • Twitter