Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Blíží se další rekord s mapami Klubu českých turistů?

/
/
/
641 Zobrazení



Turistické mapy Klubu českých turistů jsou pravidelně aktualizovány, nejnovějším přírůstkem z Vysočiny je mapa Žďárské vrchy. Křest mapy se uskutečnil na Podzimním knižním veletrhu v Havlíčkově Brodě, kterého se zúčastnil i Josef Vaněk, zástupce Agentury Dobrý den, která zastřešuje oblast rekordů a kuriozit a vydává Českou knihu rekordů. Nabízí se tak otázka, zda a kdy si mapy Klubu českých turistů zapíší svůj rekord?

„S CBS Nakladatelstvím, které se podílelo na aktualizaci mapy, spolupracujeme rádi, protože jsou šikovní, akční a krásní. A to samé platí i o jejich produktech,“ říká Josef Vaněk. „V minulosti jsme do České knihy rekordů zaevidovali kolekci nejvíc okresů nafocených z nebe a knižně vydaných. Pak jsme se společně zabývali projektem malovaných map, který je také zapsán v knize rekordů, a tak jsem rád, že nyní můžeme v ruce držet mapu Žďárských vrchů, navíc ještě aktualizovanou,“ dodává Vaněk.

Oblast Žďárských vrchů láká k zajímavým výletům celoročně. V tuto dobu se navíc mohou turisté těšit na podzimně zbarvené pohledy, které si vychutnají z jednoho z vrcholů. Na výběr jich mají desítky – Devět skal, Kamenný vrch a nebo Buchtův kopec. Vyrazit mohou i poděl jedné z pramenících řek, kterými jsou Novohradka, Sázava a Svratka. „Při aktualizaci mapy jsem objevil spoustu dalších zajímavých míst, o kterých jsem do dnešního dne nevěděl, že vlastně existují. Ať se jedná o krásnou naučnou stezku v obci Telecí nebo nádherná oblast kolem přehrady Vír,“ popisuje regionální projektový manažer Petr Hájek.

  • Facebook
  • Twitter